Glas Javnosti

DEVOJKA OD MIJARDU DOLARA: ONA je KAPETAN kruzera i PRAVI PROVOKATIVNE OBJAVE! (VIDEO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Jedan od najvećih i najzanimljivijih brodova kompanije Celebrity Cruise Line je i Celebrity Edge. Njegova izgradnja je koštala milijardu dolara, a brod može da primi skoro 3.000 putnika i preko 1.000 članova posade. Ono što je posebno interesantno je da je kapetan ovog broda jedna žena!

Posao kapetana je da preuzme kontrolu nad svojevrsnim gradom na vodi i da sigurno njime upravlja tokom putovanja po celom svetu. Vremenom je Kejt Mekkju postala kapetan na brodu Celebrity Summit i tako je 2015. godine postala prva žena kapetan na američkom kruzeru.

Od septembra 2019. godine se nalazi na mestu kapetana kruzera Celebrity Edge.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Captain Kate McCue (@captainkatemccue)


Industrija krstarenja je zaustavljena pandemijom. Brodovi pogođeni virusima su stavljeni u karantin, a putnicima je zabranjeno iskrcavanje. Luke su bile zatvorene, a mesecima kasnije su kruzeri vraćali kućama i putnike i članove posade.

Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti je izdao naredbu o zabrani putovanja brodovima, koji polaze iz američkih luka.

Poslednje putovanje prve žene kapetana kruzera na američkim brodovima je trebalo da traje od decembra 2019. do marta 2020. godine, posle čega je trebalo da usledi 3 meseca odmora. Trebalo je da se poklopi sa Međunarodnim danom žena, koji je planirano da bude obeležen specijalnom plovidbom slavnih, a na brodu je trebalo da budu prisutne sve žene oficiri.

Ipak, sve to nije bilo tako, upravo zbog trenutno aktuelne pandemije. Iako je Kejt očekivala da će ubrzo biti kod kuće, to se desilo tek sedam meseci kasnije.

Mekkju je proleće, leto i prve dane jeseni provela krećući se uzburkanim vodama, poštujući ograničenja krstarenja usled pandemije i trudeći se da osoblje bude u redu.

Bila je u toku sa svim novostima o krstarenjima naročito, ali je rekla da je morala da ograniči praćenje vesti, kako bi zadržala zdrav razum pred neizvesnošću.

U slobodno vreme ume da postavi i provakativne ovjave na Instagram:

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Captain Kate McCue (@captainkatemccue)

 

Da bi očuvali svoje mentalno zdravlje, svi članovi posade bi se okupljali da proslave iskrcavanje nekoga od njih. Kapetanu je naravno bilo važno da ih sve osigura koliko god je to moguće, a bilo je ukupno 1.350 članova posade.

Kada se ona u oktobru iskrcala, na brodu ih je ostalo samo četvoro.

Celokupan ovaj period je Kejt dokumentovala objavama na svom instagram nalogu. Trenutno ima preko 200.000 pratilaca i taj broj se povećava.

Iako nijedan dan nije isti kapetanu kruzera, jedno je isto – želja da svoj posao obavlja što je bolje moguće i da bude dostupna gostima i ljubazna.

Ponekad se iskrca zajedno sa putnicima i upoznaje destinaciju. Ponekad ostane na brodu da vrši inspekciju i sastane se sa posadom.

Kloni se tradicije takozvanih kapetanskih večera, jer misli da to nije najbolji način za upoznavanje sa gostima. Radije sa njima proćaska u zajedničkim prostorijama na brodu.

Trenutno se raduje nastavku krstarenja i uverena je da će se ova industrija ubrzo ponovo uspostaviti.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP