Glas Javnosti

DEČAKA IZ NEMAČKE BOLEO STOMAK, KAD SU GA ODVELI NA SKENER NASTAO MUK

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti/kurir

Lekari su ostali zapanjeni kada su u crevima četvorogodišnjaka pronašli magnetnu narukvicu sa čak 18 magnetnih kuglica

Lekari su prvo sumnjali da je uzrok upornih bolova u stomaku slepo crevo, ali onda je istina izašla na videlo: četvorogodišnjak je progutao magnetnu narukvicu, navodi nemački RTL, pozivajući se na medicinski časopis „Journal of Pediatric Surgeri Case Reports” koji je prvi izvestio o ekstremnom slučaju.

Naime, četvorogodišnje dete dovedeno je u bolnicu nakon što se dva dana žalilo na bolove u stomaku, stalno povraćanje i opstipaciju. Lekari su u početku sumnjali da se radi o akutnoj upali slepog creva. Međutim, skener je pokazao da se u njegovim crevima nalazi „predmet u vidu narukvice”.

Na operaciji je usledio još jedan šok. Ispostavilo se da je četvorogodišnjak progutao 18 magneta koji se inače nose u nizu kao narukvica za terapiju magnetnim poljem za ublažavanje bolova kod artritisa i sindroma karpalnog tunela.

Lekari pretpostavljaju da je dečak u "nepoznatom vremenskom periodu" gutao kuglicu po kulgicu. Zatim su se one spojile u crevima i formirale narukvicu koja je blokirala njegova creva i već ih je delimično perforirala.

Hirurzi su odmah izveli laparotomiju kako bi uklonili 18 šestougaonih perli, a zatim brzo sanirali oštećenje creva. Operacija je prošla dobro i dečak je nakon šest dana pušten kući. Šest meseci kasnije, kontrolni pregled pokazao je da se četvorogodišnjak dobro oporavio.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR