Glas Javnosti

Da li se češće opredeljujemo za strah ili ljubav?

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Za sve krivimo samo jednog čoveka i to nikada nismo mi sami,već neko drugi. Ukoliko i sami tragate za istinom o ljubavi možda je ova zanimljiva priča baš to što će vam dati odgovore na drugačiji način od onih koje ste već i sami znali

Jedan sasvim običan čovek imao je poseban način razmišljanja, smatrao je da "Ljubav ne postoji".

Godinama je pokušavao da pronađe ljubav,posmatrajući ljude oko sebe. Veliki deo života proveo je tražeći ljubav, da bi na kraju otkrio da ljubav ne postoji. Čovek je bio mnogo inteligentan, završio najbolje fakultete i postao poznati naučnik.On je stalno ljudima objašnjavao da ono što mi zovemo ljubav, nije ništa drugo do odnos koji je u potpunosti zasnovan na strahu i kontroli.

Slučajnost zvana “ strah ”

Jednoga dana čovek je šetao parkom, na klupi je ugledao lepu ženu kako plače. Prišao joj i upitao zašto plače. Rekla mu je zato što: “ ljubav ne postoji

- Mi tražimo ljubav, otvaramo svoje srce i tako postajemo ranjivi, da bismo na kraju naišli samo na sebičnost. Bez obzira na to koliko veza imamo, uvek se ponavlja isto.Zašto bismo uopšte tragali za ljubavlju? Strah je govorio iz nje - 


Bili su veoma slični, mišljenje da ljubav ne postoji ih je zbližila, vremenom su  postali najbolji prijatelji. Poštovali su se međusobno i nikada nisu izneverili jedno drugo, jer on nije osećao nikakvu vrstu odgovornosti prema njoj. Ona nije morala da brine o njemu, poštovali su mišljenje jedan drugoga i osećanja. Shvatao je vremenom da možda ljubav ipak postoji, ali da ona nije kakvom je ljudi smatraju.

Dokaz ljubavi

Muškarčevo srce bilo je toliko puno ljubavi, da mu se jedne večeri dogodilo čudo. Gledao je u zvezde, a njegova ljubav bila je tako snažna da se najlepša zvezda spustila sa neba i našla u njegovim rukama.Tada se njegova ljubav stopila sa tom zvezdom. Ceo prizor je bio neverovatan, želeo je to da podeli sa ženom, otišao je do nje, da joj pokloni zvezdu kao dokaz svoje ljubavi. Čim je spustio zvezdu u njene  ruke, ona oseti strah.

Da li je muškarac pogrešio?

Pogrešio je muškarac, zato što je pomislio da ženi može da poveri svoju ljubav. Ljubav ne postoji nikada izvan nas. On je bio srećan zbog ljubavi koja je postojala u njegovom srcu, a i žena je bila srećna zbog ljubavi koju je nosila u svom. Ali čim ju je on učinio odgovornom za svoju ljubav, ona je razbila zvezdu,  jer ona nije mogla da bude odgovorna za njegovu sreću.

Sreća mora poticati od vas i biti rezultat ljubavi koju osećate prema sebi, nikako izvor straha za sopstvenu odgovornost.


Pomalo bajkovita priča, kojom smo pokušali da vam dočaramo da u ljubavi i u strahu nije važno za šta se opredeljujemo, već za čim naše srce traga, i da u toj potrazi napravimo pravi izbor.

Kako ne biste bili puni očekivanja jer je to put straha, potrudite se da uvek preuzmete odgovornost za sebe i ljubav prema samom sebi, i da češće birate ljubav, jedino je ona važna i stvarna piše kolumnistkinja Aleksandra Anđelković

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP