Glas Javnosti
posta

DA, I TO POSTOJI: Hotel koji POPRAVLJA SLOMLJENA SRCA (FOTO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Patnja u tišini može biti tradicionalni odgovor na raskid, ali postoje i druge opcije.

Svako ima svoj način kako se nosi sa slomljenim srcem. Neki se obraćaju prijateljima za podršku, neki neograničenom unosu hrane u orgaizam.

Ali šta ako biste mogli da se prijavite u utočište bez alkohola i tehnologije tokom dugog vikenda „transformacione terapije“, kao i slikovitih pogleda, a sve sa ciljem da izlečite svoje slomljeno srce?Hotel slomljenih srca (Heartbreak Hotel) otvoren krajem 2021. godine osmišljen je kao mesto koje mogu da posete žene neposredno posle teškog raskida. Tokom trodnevnog boravka, gošće učestvuju u brojnim programima, poput meditacije i joge u prelepom okruženju.

Kako oživljeni hoteli za slomljeno srce pomažu zaljubljenima da nastave dalje?

Hotel takođe nudi seanse grupne terapije, koje vode psiholog Alis Hedon i motivacioni govornik Rut Fild. Cilj vlasnica hotela je da pomogne ženama da brzo prebrode raskid i vrate se zdravom životu."Možda sve te žene kod nas dođu ljute, ali neće takve od nas izaći", obećavaju ovi psiholozi.

Dobićete nekoliko saveta kako da izbegnete toksične veze i u budućnosti, a seanse su tu da nauče žene kako da na vreme uoče narcise.

“Ako ste izašli iz veze u kojoj su vas prevarili, i ne znate kome da se okrenete, ako se vaša veza raspala, ako ste u bolovima i osećate se povređeno, obratite nam se, mi smo tu da pomognemo”, kreatorke Alis i Rut kažu na njihovoj Instagram stranici.Svaka soba za goste je takozvano utočište bez alkohola tako da žene ne mogu da utapaju svoju tugu u alkoholu.

Ali mogu da uživaju u šetnjama na nekim od najlepših plaža u Norfolku, na istoku Velike Britanije, u odličnoj hrani i prijatnim razgovorima pored kamina.Međutim, svi koji su prisutni moraju da se odreknu mnogo toga. Trodnevni boravak je takođe zamišljen kao tehnološka detoksikacija, tako da gosti ostavljaju telefon i laptop na recepciji kako bi se posvetili sebi.

Trodnevni boravak košta 2.664 eura, ali vlasnice kažu da je to “terapeutska pogodba” po približno istoj ceni kao i prosečna naknada za šest meseci terapije, piše 24 sedam.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR