Glas Javnosti

ČIZKEJK ZA RASHLAĐIVANJE TOKOM LETNJIH DANA : Recept na bakin način

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Slatko kisela poslastica sa višnjam, sirom i mlevenim keksom, idealna za sve ljubitelje voćnih i osvežavajućih slatkiša. Za pripremu čizkejka vam ne treba mnogo vremena ni kulinarskog iskustva.

Kako bi vam ispao savršen isprobajte sledeće sastojke i način pripreme.

Sastojci
:

Za koru

  • 300 g mlevenog keksa
  • 150 g istopljenog maslaca
  • 5 kašika mleka

Za beli fil

  • 400 g neslanog sira
  • 10 g želatina
  • 6 kašika vode
  • 120 g šećera u prahu
  • 10 g vanilin šećera
  • 500 ml slatke pavlake
    • 100 ml vode
    • 10 g vanilin šećera
    • 4-6 kašika šećera

    Kalup od 26cm (može i od 24 cm)


    Priprema
    :

    Fil i želatin

    U džezvu stavite želatin sa 6 kašika vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Za to vreme… U šerpicu stavite voće sa vodom i šećerom, pa stavite da se kuva. Kada voće provri smanjite temperaturu i kuvajte još 10-tak minuta. Želatin zagrejte, ali nemojte da vam provri. Sipajte ga u šerpu sa voćem, dobro pomešajte i ostavite da se prohladi.

    Priprema biskvita

    U činju sipajte mleveni keks, mleko, istpoljeni maslac i rukama lagno umesite sastojke. Kalup (26 cm) premažite maslacem. Na dno kalupa rukama utapkajte smesu od mlevenog keksa.

    Priprema belog fila

    U džezvu stavite želatin sa 6 kašika vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Za to vreme…Mikserom umutite sir sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte slatku pavlaku, pa mutite mikserom dok se smesa ne zgusne. Želatin zagrejte, ali nemojte da Vam provri. U želatin dodajte malo umućenog sira, pomešajte, pa sipajte u fil sa sirom. Mikserom umutite sve sastojke da se sjedine. (Ukoliko volite gušći beli fil dodajte i kesicu kremfixca, ja nisam dodavala).

    Preko keksa sipajte fil sa sirom. Poravnajte ga, pa preko sipajte voćni fil. Ostavite tortu u frizideru najbolje preko noći, a najmanje 6 sati. Ukoliko ne želite da vam se voćni fil razmaze tokom sečnja, prvo zasecite vocni zele, obrišite noz, pa isecite parče piše Cooking.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR