Glas Javnosti

ČIŠĆENJE ZAVESE U KUPATILU NIJE LAKO : Postoji par trikova za njen novi izgled

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Potrebno je da čistite zavesu za tuš svaka tri meseca. Ako nije prošlo tri meseca, ali primetite buđ, promenu boje ili neprijatan miris, to znači da je vreme za čišćenje. Imate nekoliko opcija kako da to uradite.

Ako je zavesa napravljena od tkanine, stavite je u mašinu za pranje veša na program koji koristi toplu vodu i koristite nežni deterdžent za veš. Obavezno izaberite najnežniji ciklus da biste izbegli oštećenja.


Ako je vaša zavesa napravljena od plastike, koristite hladnu vodu, a zajedno sa njom ubacite i nekoliko peškira da biste sprečili da se zavesa previše izgužva. Vodite računa da se lepo osuši.


Ako se na vašoj zavesi za tuširanje nakupilo mnogo vidljive buđi, dodajte pola šolje izbeljivača bezbednog za boju. Vrlo mali broj klica može preživeti tretman razblaženim kućnim izbeljivačem.

Ako biste radije to odradili ručno, pomešajte ravnomerno sirće i vodu u boci sa prskalicom i prskajte rastvor na plesnivu površinu. Sirće će pomoći u razbijanju buđi i sapuna koji se nakupio na zavesi. Ponovite ovaj postupak na svim drugim problematičnim područjima na zavesi, a zatim isperite zavesu toplom vodom od vrha do dna i ostavite da se osuši na vazduhu, piše "Self".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR