Glas Javnosti

ČIŠĆENJE KAMENCA NE MORA BITI VELIKA MUKA : Sve sastojke već imate kod kuće i čišćenje je gotovo za tili čas

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Nagomilavanje kamenca na slavinama i drugim mestima i uređajima predstavlja veliku smetnju, posebno za ljude koji žive u oblastima gde je kvalitet vode lošiji. Međutim, prema Lindzi Turford, koja se profesionalno bavi čišćenjem, ne morate da kupujete skupe proizvode da biste se rešili tvrdoglavog kamenca u kupatilu i kuhinji.

Lindzi, koja redovno deli savete i trikove za čišćenje sa publikom na svom "Instagram" profilu @dazlincleaning, ima jednostavan trik koji ne zahteva upotrebu teških hemikalija.

- Kamenac je problem sa kojim se suočavaju mnoga domaćinstva. Ako imate naslage kamenca nakupljene oko vaših slavina ili odvoda, možete natopiti krpu u belo sirće i umotati je oko problematičnog područja - tvrdi Lindzi.

Kamenac je tvrda naslaga sa izgledom nalik kredi koja se uglavnom sastoji od kalcijum karbonata. Obično ga ostavlja voda kada ispari i pogoršava ga voda koja ima visok sadržaj minerala.

S obzirom na kiselu prirodu sirćeta, tečnost je u stanju da razbije kalcijum karbonat koji formira kamenac.

Ako kod kuće nemate belog sirćeta, limunska kiselina koja se nalazi u limunovom soku deluje na sličan način piše Telegraf

Pričvrstite svoju krpu natopljenu sirćetom za slavinu elastičnom trakom, a za čvrste naslage, povremeno stisnite krpu kako biste ispustili više tečnosti na slavinu.

- Ostavite oko pola sata i obrišite - dodala je Lindzi.

Belo sirće je bezbedno za upotrebu na većini tipova slavina, iako je važno testirati supstancu na maloj površini pre nego što nastavite sa čišćenjem kako biste bili sigurni da vaše slavine neće potamneti.

Za neke uređaje, možda ćete morati da kombinujete sirće sa vodom kako biste bili sigurni da ne uzrokuje štetu. Možda bi bilo najbolje izbegavati upotrebu sirćeta na nekim obloženim elementima, kao što su oni sa zlatnim ili hromiranim premazom, piše Express.co.uk.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR