Glas Javnosti

ČIŠĆENJE FUGNI NA PLOČICAMA VIŠE NEĆE BITI NOĆNA MORA: Dva sastojka čine čudo

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Postoje razne hemikalije koje su brzo rešenje za efikasno čišćenje,ali da li su najbolje rešenje po naše zdravlja ovde leži odgovor. U prirodnim sastojcima se krije ključ za otklanjanje problema masnih naslaga ili drugih poteškoća koje muče mnoge.

Čišćenje fugni na pločicama je veoma naporan i dugotrajan, mnogi bi rekli i pipav posao.

Na uskim delovima između pločica skupljaju se masnoća, prašina, kamenac, u kupatilu buđ, naslage šampona, sapuna i drugih proizvoda, te čitave prostorije deluju neuredno.


Iako se na tržišu mogu pronaći namenska sredstva za čišćenje, koja se sa manje ili više uspeha nose sa ovim nečistoćama, sve češći izbor u mnogim domaćinstvima su prirodna rešenja - prenosi Telegraf

U bocu sa raspršivačem sipajte alkoholno sirće i vodu u razmeri 1:1, na 50 mililitara mešavine sipajte 20 kapi eteričnog ulja po izboru.

Sve dobro izmućkajte, obilno poprskajte fuge i pustite da tečnost deluje desetak minuta.

Fugne potom oribajte četkicom za zube. Nečistoće će spadati i odmah ćete primetiti promenu. Pločice isperite vodom na kraju čišćenja.

I fugne ćete moći da očistite pomoću jednog takvog sredstva, odnosno od kombinacije sastojaka koje već imate kod kuće: alkoholnog sirćeta i sode bikarbone. Kako biste neutralisali jak miris sirćeta, možete dodati i eterično ulje po izboru.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR