Postoji mnogo ambalaže koja dovodi u zabludu i kupcima često može biti teško da precizno uoče ispravnu veličinu.
Ono što su mnogi od nas pomešali sa vazduhom u čipsu jeste zapravo azot. Azot je inertan plin i koristi se tokom procesa pakovanje za uklanjanje "vazduha", a posebno kiseonika. Kiseonik bi prouzrokovao da čips postane ustajao i da ulje postane užeglo.
Kiseonik je vrlo reaktivan, a to znači da voli da se spaja sa drugim molekulima i to rezultira kvarenjem hrane ili gubitkom svežine.
Korišćenjem azota za izbacivanje kiseonika u kesicama grickalica produžuje se rok trajanja, a kvalitet hrane se zadržava.
Ovaj proces je poznat kao "slack fill", za koji se čak smatra da čips čini boljim ukusom. Takođe, smatra se da plin daje čipsu zaštitini jastuk.
Budući da čips ima dug put od stvaranja do potrošača, proizvođači čipsa namerno naduvaju pakovanje azotnim plinom kako bi ga zaštitili od oštećenja tokom transporta prenosi Klix.ba
Međutim, osim ako se čips ne prodaje u vakuumskom zapečaćenom stanju, zaista nema načina da zaobiđete kesicu napunjenu azotom.