Glas Javnosti

BOGATSTVO NE KUPUJE SREĆU: Uprkos novcu bila je nesrećna MUŽ JU JE VARAO; IZGUBILA JE NEKOG DRAGOG

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Ni 35-godišnju Atinu nije zaobišlo prokletstvo porodice Onazis, njen život je uprkos neverovatnom bogatstvu koje je nasledila, bio sve samo ne bajka

Ime je dobila po baki, prvoj supruzi Aristotela Onazisa, koji je bio najmoćniji i najbogatiji brodovlasniku Grčkoj, koja je preminula u 45. godini života. Sa samo 24 godine u stravičnoj avionskoj nesreći poginuo je njen ujak Aleksander, nakon čega je njen deda Aristotel Onazis oboleo od Miastenije gravis, autoimune bolesti.

 Uz sve to, kada je imala samo tri godine, od srčanog udara, kao posledice akutnog plućnog edema s kojim se borila, preminula je njena majka Kristina, a sama Atina postala je, može se reći, žrtva svog oca Terija Rasela, koji se svim silama trudio da dobije starateljstvo nad njom kako bi mogao da koristi njeno nasledstvo.

 Dobro je poznato da su se Kristina i Rasel rastali ubrzo nakon Atininog rođenja, nakon što je Onazisova jedinica otkrila da ju suprug vara i da mu je ljubavnica rodila dvoje dece, a upravo je s njom na kraju i odgajao Atinu. Ubrzo nakon njenog 21. rođendana advokati su izgubili bitku u želji da je postave na mesto predsednika Onazisove firme, a sve zbog odbora i uprave koji su tvrdili da ona nije dovoljno kvalifikovana, a dodali su i to da nije u potpunosti naslednica bogatstva svog dede.

Atina je uživala u jahanju, a kao da sve targedije koje su joj se dogodile nisu bile dovoljne, ona je izgubila i svog konja prilikom  skokova. 

 Nakon 11 godina braka, uhvatila je supruga Alvara de Mirandu Netoa u njihovom bračnom krevetu na Floridi sa belgijskom manekenkom, sa kojom se navodno viđao osam od 11 godina braka sa Atinom.

 To saznanje, koje ju je neodoljivo podsećalo na sve kroz što je njena majka prolazila sa njenim ocem, natjeralo ju je da momentalno prekine tu vezu. Od tog trenutka započela je jedna od ružnijih brakorazvodnih parnica.

 Moglo bi se reći da je za Atinu Onazis sve krenulo nizbrdo 19. nivembra 1988., kada je u Buenos Ajresu, kućna pomoćnica u kadi pronašla beživotno telo Kristine Onazis, a koja je tada imala 37 godina. U to vreme Atina je bila sa dadiljom u njihovom švajcarskom domu. Telo jedine ćerke grčkog milijardera prevezeno je prvo do Atine, a potom i na privatno ostrvo Skorpios, koji joj je poklonio otac i na kojem je sahranjena.

 Na sahrani je bio i njen bivši suprug Rasel samo kako bi mogao odmah posle sahrane da ćerku Atinu odvede u Švajcarsku. On je tamo živeo s dugogodišnjom ljubavnicom, švedskom manekenkom Merijen Gebi i njihovom zajedničkom decom.

Živeli su u vili, a Atina i njen polubrat i dve polusestre pohađali su lokalnu školu. Zahvaljujući svojoj pomajci, koja im je odmalena usađivala ljubav prema životinjama, Atina Onazis zaljubila se u konje.

 Njezinim nasledstvom, koje se procjenjivalo na oko 500 miliona dolara, u prvom trenutku su upravljali savetnici iz Grčke, a koji su bili ujedno na čelu fondacije koju ju je Aristotel Onazis osnovao u čast pokojnog sina Alexandera. Pored njih tu je bio i peti ‘član’ - Atinin otac Rasel.

 Iako joj godišnje isplaćivana određena, manja cifra, Rasel bio je nezasitan i stalno je tražio ogromne iznose kako bi pokrio sve troškove njegovog života. Tako je navodno u roku od 11 godina izvukao oko 150 miliona dolara. Išao je čak toliko daleko da je u jednom trenutku došao sa njom kod javnog beležnika kako bi potpisala dokumente u kojima se navodi da ‘ona sama oseća neverojatnu averziju prema Grčkoj i svemu što dolazi iz te zemlje’.

 Time se on zapravo ogradio od neispunjivanja dela ugovora koji je potpisao kako bi dobio starateljstvo nad Atinom. Naime, Atinina majka zatražila je jednu stvar i ona je stajala u testamentu, a glasi da se ona odgaja u pravoslavnoj vjeri, kao i da nauči tečno da govori grčki. Danas Atina tečno govori engleski, francuski, švedski i portugalski, ali ne i grčki.

Sukobi i optužbe između članova tima Onazisove kompanije i Rasela su eskalirali, a švajcarski sud je sve uzeo u svoje ruke. Njima je oduzeto pavo da raspolažu Atininim novcem. Ona je tada imala tek 14, a manje od četiri godine kasnije napokon se odselila iz očevog doma i odselila u Brisel. U međuvremenu je obnovila i svoje grčko državljanstvo, ispisala se iz škole i krenula u pravnu bitku protiv oca kako bi osporila sve dokumente koje ju je naterao da potpiše.

 Utehu od svega kroz šta je prolazila pronašla je u konjima i jahanju, pa se sa 17 godina upisala i u školu jahanja u Belgiji, koju je vodio bivši olimpijac iz Brazila Nelson Pesoa.

 Upravo on ju je upoznao sa još jednim svojim učenikom, Alvarom de Mirandom Netom, zgodnim profesionalnim jahačem konja, koji je bio 12 godina stariji od nje. Atina je ubrzo postala opčinjena ovim Brazilcem, uprkos činjenici da je imao dvogodišnju ćerku sa dugogodišnjom devojkom.

 Nakon što je napunila 18 godina Atina je otputovala sa dečkom u Brazil kako bi upoznala njegovu porodicu i posle svega nekoliko meseci kupila je veliku vilu sa prostranim dvorištem u najboljem kvartu u Sao Paolu.

Razočarana bivša Alvarova devojka nije krila tugu i počela je davati intervjue u kojima je izjavljivala rečenice poput: ‘Zamenio me je za Atinin novac’ i ‘Uvek mi je govorio kako je ona debela i ružna’. S njihovom vezom nije se slagao ni Atinin otac, što je dodatno uzdrmalo njihov odnos, a 2004. bogata naslednica zadala mu je poslednji udarac zatraživši sudskim procesom da sama ima potpunu kontrolu nad svojim nasledstvom.

 Tog istog leta sa njime je otišla i u Grčku i svim silama se trudila da njen dečko dobije mesto u grčkoj jahačkoj reprezentaciji, ali uprkos  bogatstvu i vezama, to im nije uspelo. Još jedna velika odluka te 2004. godine bila je da se vere, a venčanje je održano u decembru iduće godine u za tu prigodu izgrađenoj crkvi na posebnom mestu u Sao Paolu. Čak hiljadu gostiju dobilo je poštom magnetne kartice koje su im omogućile ulazak na strogo kontrolisanu ceremoniju.

 Atina je za svoj dan iz snova obukla svilenu venčanisu dizajnerske kuće "Valentino" vrednu 70 hiljada dolara, do oltara ju je vodio svekar, a održane su i dve ceremonije - katolička misa, potom i pravoslavna liturgija.

Na venčanje nije pozvala oca i maćehu, ali jest polubrata i polusestre, a svom je novopečenom suprugu poklonila skupocenog konja sa mnogobrojnim nagradama.

 Supružnici su vodili život daleko od očiju javnosti, retko se pojavljujući na događanjima. Većinu vremena oboje su provodili trenirajući i putujući svetom. U međuvremenu, sa njima je počela da živi i njegova tada već petogodišnja ćerka Vivijen , a četiri godine kasnije i 13-godišnji Fernando, sin njegove bivše devojke.

 Velika tragedija ih je zadesila u martu 2011. Dok su Atina i muž sa decom bili u Belgiji. 36-godišnja Sibele, bivša Alvarova devojka, sa kojom je dobio ćerku, počinila je samoubistvo bacivši se sa sedmog sprata. Na profilu na Twitteru ostavila je poruku svom bivšem:

 "Neka ti Bog jednog dana oprosti za sve što si radio meni, Atini i deci."

 Sve to bio je samo početak kraja njihovog braka. Godinu kasnije Atina je pala sa konja i slomila karličnu kost, zbog čega je nekoliko meseci morala da pauzira od takmičenja. 

Pauzu od jahanja je iskoristila za kupovinu nove vile u bogatom delu južne Floride, u kojoj je njen suprug i uhvaćen u krevetu sa belgijskom manekenkom. Očito ne želeći prolaziti kroz sve što je prolazila i njena majka, Atina je momentalno zamrzla njihove zajedničke bankovne račune, a u tajnoj brakorazvodnoj parnici on je navodno zatražio polovinu njenog bogatstva. Priča se da je na kraju pristao i na iznos od 100 miliona dolara, kao i na deo dogovoren predbračnim ugovorom - da će za svaku godinu braka dobiti po milion dolara.

 O prokletstvu porodice Onazis se godinama govori. Kako god bilo, činjenica da ni jedna naslednica nije imala lak život. 

 Danas kada ima 35. godina, Atina je spremna da nastavi život još jača, a sigurna je da neće dozvoliti više nikome da je prevari. 

(Izvor: Stil.rs)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR