Glas Javnosti

Bogata udovica sagradila je NAJUKLETIJU KUĆU NA SVETU: 300 soba i 2.000 vrata od kojih mnoga nikuda ne vode - skrivaju ZASTRAŠUJUĆU PRIČU

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Sara Vinčester u istoriji ostala je upamćena kao ekscentrična udovica Vilijama Vinčestera.

Do 1881. godine i smrti surpuga nije se mnogo znalo od njoj, ali joj je gubitak muža veoma teško pao. Ostala je sama sa decom i 20 miliona dolara koji su joj omogućili da svoju bol, tugu, ali i sustiglo ludolo utoli u trošenju novca na veoma bizarne aktivnosti, kao što je bila izgradnja ogromne vile u mestu San Hoze u Kaliforniji. O toj vili se i danas priča, a mnogi je nazivaju ukletim i najmisterioznijim zdanjem koji postoji na svetu.

Vilijam Vinčester bio je izumitelj čuvenog modela puške, a Sara je verovala da je progone duhovi ljudi ubijenih iz oružja koje je delo njenog pokojnog supruga. Zbog toga nikada nije angažovala arhitektu, već je svakodnevno menjala planove i tražila mnoge čudne i bizarne stvari kao što su vrata koja ne vode nikuda ili stepinece koje se završavaju na plafonu. Građevinski radnici su bili veoma dobro plaćeni, pa su ispunjavali sve hirove svoje gazdarice.

Nije smela da stane sa gradnjom da ne bi umrla

Medijum je udovici Sari rekao da će umreti ako ikad prestane sa gradnjom vile, pa je ona tako imala 300 soba na preko sedam spratova, 13 kupatila, dve balske dvorane (od kojih nijedna nikad nije korišćena), šest kuhinja, 47 kamina, dva podruma, tri lifta, ali i 2.000 vrata i preko 10.000 staklenih panela.

Da bi pobegla od duhova, mnoga vrata nisu vodila nikuda, postojale su sobe koje gledaju u druge sobe, stepenice koje se završavaju na plafonu, ali i vrata koja lebde iznad kuhinje.

Nikad nije provodila 2 noće u istoj sobi

Sara nikad nije spavala dve noći za redom u istoj sobi da bi duhovima zavarala trag, a sa njima bi komunicirala u takozvanoj Plavoj sobi svoje uklete kuće gde su se nalazili samo sto, stolice, plakar, olovke i papiri.

Tokom godina Vinčester vila smanjena je na 4 sprata i 160 soba, ali je ostala obavijena misterioznim verovanjima i pričama do današnjeg dana.

Sara je umrla 1922. godine, a za sobom je ostavila ogromno bogatstvo i bilo je neophodno šest nedelja da bi se očistilo sve što je njoj pripadalo.

Glas javnosti / P04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR