Glas Javnosti

BIZARNI RITUALI POZNATIH: Oni su čitav život negovali sulude navike u ishrani (FOTO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Neki od najuspešnijih ljudi imali su neke od najbizarnijh navika i nikada ih se nisu oslobodili. Neki posebni rituali i čudne navike u ishrani se vezuju za neke od najpoznatih ljudi.

Tako je spisateljica Patriša Hejsmit jela je jedno te isto u gotovo svakom obroku, slaninu i jaja. Svaku seansu pisanja započinjala je čašicom žestokog pića, ali ne zbog cirkulacije ili energije, tvrdi njen biograf Endrju Vilson. Ona je tako zapravo umirivala povremene "eksplozije" energije, koje su naginjale epizodama manije.

Čuveni Onore de Balzak gajio je veliku ljubav prema kafi. "Kafa mom životu daje snagu. Pratio sam njene efekte u velikim razmerama", napisao je on 1830.

Ostali je zabeleženo da je francuski romanopisac je u jednoj od svojih "radnih orgija", pisao bez prestanka od jedan ujutru do četiri popodne, uz samo jednu 90-minutnu pauzu za dremku.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Nivo Znanja ☝ (@nivoznanja)

Veruje se da je, kako bi imao energije za svoje poduhvate, ispijao je 50 šolja kafe na dan. Takođe, pribegavao je užasnom metodu razbuđivanja, koji je uključivao jedenje samlevene kafe na prazan želudac. Tvrdi da su mu se u takvim trenucima "ideje pokretale kao bataljoni velikih armija na svoja legendarna bojišta". Za Balzaka, "ratovi" su besneli do njegove smrti u 51. godini. Za to vreme napisao je 91 delo u periodu od samo 16 godina.

Slavni glumac Marlon Brando je imao poteškoće tokom cele karijere, budući da nije mogao da nađe balans između iscrpljujućih dijeta i velikog prejedanja.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Genco sala da barba (@genco_roma)

Početkom karijere jeo je kikiriki puter u ogromnim količinama, čitave kutije peciva sa cimetom i ogromne doručke sačinjene od kornfleksa, kobasica, jaja, banana i pavlake, kao i palačinki u javorovom sirupu.

On je proždirao je i do šest hotdogova odjednom na noćnim zabavama u Holivudu. Prkosio je pokušajima voljenih ljudi i kolega da ga zaustave u bezumnom prežderavanju i lomio katance koje su stavljali na frižidere, bežao sa snimanja noseći velike kutije sladoleda i molio prijatelje da uklanjaju dokaze da je jeo velike količine hamburgera.

-Bio sam na jednoj od svojih frutarijanskih dijeta i upravo sam se vratio sa plantaže jabuka- objašnjavao je Stiv Džobs poreklo naziva kompanije Apple biografu Volteru Ajzaksonu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ICONIC by VoxxPopp Magazine. (@voxxpopp_iconic)

Stiv Džobs je bio vegan dobar deo života i povremeno se ograničavao isključivo na voće i povrće i po više nedelja jedući samo jednu ili dve namirnice, poput jabuka ili šargarepa. On je verovao da takva ishrana neutrališe telesne mirise i da ne mora svakodnevno da se kupa niti koristi dezodorans, mada se njegove kolege nisu slagale s tim.

Ponekad je jednostavno gladovao i uživao, kako kaže, u "euforiji i ekstazi" gladovanja, iako je takođe voleo da uživa u dobrom avokadu. Verovao je da se najbolja žetva ostvaruje na najškrtijem tlu i da se zadovoljstvo može pronaći samo u uzdržavanju, primetila je njegova ćerka Lisa.

Kako legenda kaže Džeki Kenedi je jela jedan pečeni krompir dnevno punjen beluga kavijarom i kiselom pavlakom.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ???? ?????? _ ??????? (@keka_ccomune)

Pazila je na vagu s "preciznošću kojom trgovac dijamanata broji svoje karate", tvrdila je njena sekretarica Tiš Boldridž. Čim bi na kilaži dobila nekoliko kilograma, gladovala bi jedan dan, a onda bila na strogoj voćnoj dijeti sve do povratka na uobičajenu kilažu.

(Glas jvanosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR