Glas Javnosti

BIZARNA TURISTIČKA ATRAKCIJA: U Muzeju Penisa, VELIČINA JESTE BITNA! (FOTO+VIDEO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Muzej penisa, koji je postao nezaobilazna turistička atrakcija na Islandu, obogatio je svoju kolekciju za nekoliko ljudskih polnih organa, nakon što su muškarci došli na ideju da doniraju svoj ponos muzeju posle svoje smrti.

Island je mala država bez kopnenih granica koja se nalazi u severnom Atlantiku, lokalizovana između Grenlanda, Norveške i Britanskih ostrva u severnoj Evropi. Glavni grad Islanda je Rejkjavik.

Ukoliko vas ikad put nanese na ovo egzotično ostrvo, osim obilaska vodopada, flordova, gejzira i vulkana, Island nudi još jednu, poprilično bizarnu, turističku atrakciju koja je smeštena u Rejkjaviku - muzej penisa.

Foto: Youtube/ Printscreen

Inovativni Sigurdur Hjartarson, kustos i direktor muzeja, otvorio je muzej još davne 1997. godine u prestonici kulture Vikinga, a na ideju da sakuplja polne organe sisara došao je nakon što je njegov otac dobio neobičan poklon od prijatelja - šibu za teranje stoke napravljenu od polnog organa bika. Muzej je otvorio kada je sakupio 62 primerka.

Muzej, koji danas posećuje nekoliko hiljada ljudi godišnje, u svojoj bogatoj kolekciji ima preko 250 eksponata polnih organa kopnenih i morskih sisara poput kita, morža, pa do hrčka čija veličina iznosi svega 2 milimetara i važi za najmanji u kolekciji. Međutim, pored životinjskih penisa, na rafovima mogu se naći izloženi i oni koji su, prema predanju, pripadali muškim sirenama, vilenjacima, pa čak i duhovima. Dobro ste pročitali, duhovima.

Foto: Youtube/ Printscreen

Kustos muzeja ne može da odluči koja mu je kolekcija najdraža, kako kaže, ima po jedan omiljeni u svakoj kolekciji.

- Najviše volim penis kita jer je tako velik (1,7 metara), a i morža jer je bio vrlo star primerak životinje koja se zavukla u jazbinu u tu umrla. Takođe mi je divan penis irvasa, jer je tako lepe boje, ali i penis žirafe koji izgleda kao da je vanzemaljski - istakao je Hjartarson.

Foto: Youtube/ Printscreen

Na pitanje ko čini većinu posetilaca, kustos ponosno odgovara da žene čine 60% posetilaca i da iz muzeja odlaze impresionirane. Turistička tura se sastoji iz dosta humora i naučnih objašnjenja u vezi mnogobrojnih penisa izloženih u teglama, na policama i prikazanim na slikama. 

Naime, ovaj muzej je postao još popularniji nakon što je nekoliko muškaraca došlo na ideju da donira svoj ponos muzeju posle smrti. Prvo obećanje ovog tipa koje je ispunjeno dogodilo se 2011. godine, nakon što je u muzeju bila postavljena prva donacija muškarca Pala Arasona koji je preminuo u 95. godini.

Foto: Youtube/ Printscreen

- Voleo je da bude u centru pažnje. Bio je veoma duhovit. Voleo je da se hvali i da bude provokativan - rekao je direktor muzeja za svog prvog donora i dodao da donacija u potpunosti odgovara Arasonovoj ličnosti.

Međutim, postoji nekoliko uslova za sve one koji požele da budu potencijalni donori. Muzej ne prihvata donacije penisa koji su kraći od 12 centimetara. Takođe, muškarci su u obavezi da potpišu ugovor u kome se navodi da svojevoljno poklanjaju svoj polni organ, što treba garantovati još tri svedoka svojim potpisom u dokumentu. 

Foto: Youtube/ Printscreen

- Ovo je odlično mesto za zbijanje šala i dobru zabavu - ističe direktor muzeja, a to potvrđuju i oduševljeni posetioci.

- Ko bi mogao odoleti odlasku u muzej penisa? - pita se šezdesetdvogodišnja Kim iz Kanade.

- Mislili smo da će biti zabavno i stvarno jeste - rekla je Kim, pucajući od smeha dok je njen prijatelj gledao u cev u kojoj se navodno nalazi "nevidljivi penis vilenjaka".

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR