Glas Javnosti

Bez obzira na rasu i uzrast PSI UNIŠTAVAJU IGRAČKE a ovo su mogući razlozi

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Bilo da imate starijeg ili mlađeg psa, sigurno ste prisustvovali ovakvim scenama: donesete mu igračku, on se isprva oduševi, ali u jednom trenutku kreće da je grize i čerupa.

Prvo što većina vlasnika pasa pomisli jeste da je reč o razmaženosti ili vaspitanju. Ali, to može biti dosta daleko od istine!

Mnogi stručnjaci koji se bave uzrocima specifičnog ponašanja pasa izneli su više mogućnosti zašto psi ovo rade.

1.  Oslobađanje stresa i želja za pobedom

Na ovaj način pas možda želi da se oslobodi stresa, prekine dosadu ili želi da odnese "pobedu". Oni to ne vide na isti način kao i vlasnici - dok je vlasnicima dodatni posao da skupljaju komadiće, našim četvoronožnim prijateljima to je uspeh koji su postigli.

2. Odraz inteligencije

Veoma inteligentni psi mogu posedovati višak energije. Upravo čerupanjem i komadanjem igračaka oni žele da se oslobode te energije. Ono što je nama samo uništavanje igračke za njih predstavlja zadatak i izazov u kom žele da uspeju.

3. Gladni su

Čin destrukcije i komadanja prisutan je hiljadama godina, još iz doba kada su psi svoj plen kidali komad po komad. Taj "gen destrukcije" ostao je i danas kod pasa, pa se može desiti da ga oni ispolje na dosta blaži način - uništavanjem igračke.

4. Potreban mu je veći izazov

Vlasnici i ljudi uopšteno, uglavnom se sa psima igraju na njima dosta blag način. Ponekad se dešava da naši ljubimci "potraže" veći izazov u destrukciji igračaka i drugih stvari. Tražeći zahtevnije igrice, posegnuće za "grickanjem" plišanog mede, papuča i sl preneo magazin.novosti.rs .

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP