Glas Javnosti

Bela magija i Crna magija i njihova značenja

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Magija se deli u dve kategorije: bela magija i crna magija. Međutim, definicija ovih pojmova je veoma subjektivna, varirajući od lokacije do lokacije, preko vremenskih perioda, pa čak i od osobe do osobe.

U suštini, bela magija je magija koja je prihvatljiva, a crna magija je ono što je neprihvatljivo, a granice prihvatljivog i neprihvatljivog su definisane različitim podnebljima i različitim kulturama.

Danas, kao i kroz vekove, najpopularniji ritual bele magije je ljubavna magija koja se koristi samo za dobrobit ljudi jer pruža pomoć, kao sto je spajanje sa voljenom osobom, vracanje bivse ljubavi i slicno.Termin bijela magija ponekad podrazumeva i duhovnu magiju. Crna magija je magija koja ima za cilj da šteti drugoj osobi, što se može nazvati prokletstvom ili kletvom.

Oni koji sebe opisuju kao crnim magičarima za sebe koriste nešto drugačije definicije. Za njih crna magija je ono što je možda neprihvatljivo za društvo u cjelini ali očigledno nije neprihvatljivo za njih.

Za one koji veruju da je sva magija zla, to nije tacno jer bela magija sluzi samo dobrobiti i nikada nikome nije naskodila - prenosi magijaljubavna.wordpress.com.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP