Glas Javnosti

AUSTRALIJANAC OBORIO GINISOV REKORD: Za sat vremena uradio 3.182 skleka (VIDEO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Danijel Skali, australijski atletičar upisao se u Ginisovu knjigu svetskih rekorda nakon što je za sat vremena uradio 3.182 skleka.

Uprkos tome što je imao osećaj da mu ruke gore i da će mu otpasti, ovaj 29-godišnjak nije želeo da odustane.

"Toliko sam zahvalan što je moja prijava odobrena", rekao je Skali nakon što su sudije pregledali snimak njegovog poduhvata.

Dosadašnji rekord držao je Australijanac Džarad Jang koji je 2020. uradio 2.806 sklekova. Godinu kasnije oborio ga je Tšan Džonson s 3.050 ponavljanja, ali je Jang iste godine vratio svoj naslov sa 3.054 ponavljanja.

Skaliju ovo nije prvi Ginisov svetski rekord. 2021. godine dobio je priznanje za držanje najdužeg planka na svetu u trajanju od 9 sati i 30 minuta.


Prema Ginisu, Daniel boluje od CRPS-a (kompleksni regionalni sindrom boli), koji je počeo kada je slomio ruku u dobi od 12 godina.

"Mozak šalje pogrešne poruke mojoj ruci, koja je bila slomljena. Dakle, sve poput blagog dodira, pokreta, vetra ili vode će mi uzrokovati bol", kazao je Daniel u videu govoreći o učinku CRPS-a na njegov život.

Odrastanje mu je bilo teško, jer često nije mogao izaći iz kuće zbog hronične, neizlečive boli uzrokovane CRPS-om. Morao je biti hospitalizovan mesecima kako bi mu se dala lokalna anestezija na njegovu ozleđenu ruku, kako bi se ublažila bol.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP