Glas Javnosti

5 istina o životu koje će vam PROMENITI POGLED NA SVET: 'Svako brine, pre svega, za svoje sopstvene interese'

Zanimljivosti
Autor: Glas Javnosti

Ovo su 5 surovih istina koje će vas učiniti jačima i pomoći da stvarnost vidite malo bolje sopstvenim očima kada to bude najpotrebnije.

1. U stvari, niko nije toliko zauzet da vam ne odgovori

Ako od nekoga ne dobijete odgovor, onda ta osoba ne želi da vam odgovori, jednostavno je! Što pre prestanete da nalazite izgovore za te ljude, pre ćete skrenuti pažnju onima koji zaista imaju iskrena osećanja prema vama.

2. Svako brine, pre svega, za svoje sopstvene interese

Koliko god da je osoba iskrena i brižna, uvek će brinuti više o svojim interesima nego o vašim. Čak i najverniji poslodavac može tvrditi da ne zna da vam daje dodatne zadatke, a doslovno vas tera da radite dan i noć. To će se nastaviti sve dok mu ne kažete da prestane.

3. Nikad ne možete udovoljiti svima

Ako nastavite slušati preporuke drugih o tome kako bi trebao izgledati vaš život, tada ćete s vremenom postati bez jedinstvenog života i bez emocija.

Uvek će biti neko za koga će miran život značiti gubljenje vremena. I uvek će postojati onaj ko veruje u potpuno suprotno. Šta god učinite, uvek će biti onih koji će vas kritikovati.

4. Svet vam ne duguje ništa

Možete biti najbolji, najpametniji i najzanimljiviji na svetu. Međutim, ako te kvalitete ne koristite, doprinos svetu je mali.

5. Niko neće doći da vas spasi

Kad smo nezadovoljni svojim životom, iz nekog razloga počinjemo misliti da će se u svakom trenutku nešto dogoditi samo od sebe, kao što će se sama od sebe dogoditi promena, koja će nas usrećiti i problem će nestati.

Istina je da u životu nije tako. Niko ne žuri da vam pomogne. Ako želite da promenite svoj život, na ovom poglavlju morate poraditi sami.

Jaki ljudi to znaju. Kad dođu teška vremena za takve ljude, oni žure da pomognu sebi. Znaju da ako ne pomognu sami sebi, niko neće.

(Izvor: pozitivanstav.com)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR