Glas Javnosti

Znate li za 12 veština koje možete da naučite za jedan dan

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Kada vam je dosadno i kada želite nešto da uradite, ali ne znate odakle da počnete, ne brinite, u tim situacijama postoje mnoge stvari koje možete da učinite kako biste ubili dosadu, a najbolja opcija jeste da naučite neku novu veštinu.

Možda ste čuli za izreku da je prosečnom čoveku potrebno 10,000 sati da nauči novu veštinu. Ova izjava je tačna ukoliko želite da postanete pravi ekspert. Međutim, da biste savladali određene veštine i tehnike vam je dovoljan samo jedan dan. Nakon detaljnog istraživanja, za vas smo sakupili listu od top 13 veština koje možete da naučite za nekoliko sati vežbanja. 

1. Naučite da žonglirate

Za jedan dan možete da naučite osnove žongliranja sa tri lopte. Ukoliko budete dobri, pokušajte sa još nekoliko izazovnih predmeta.

2Naučite kako da zamenite gumu na kolima

Ukoliko još uvek ne znate kako da zamenite gumu na kolima, pravo je vreme da naučite ovu veštinu koja može da vam zatreba jednog dana. 

3.  Naučite kako da rešite Rubikovu kocku

Ako ste ikada poželeli da složite Rubikovu kocku, uz malo matematike i truda, za jedan dan vaša želja može da postane stvarnost.

4. Naučite kako da vrtite novčić između prstiju

Potrebno je malo strpljenja i jakih zivaca da biste uspešno savladali ovaj trik, ali kada ga naučite, sav vaš trud će vam se isplatiti. 

5. Naučite kako da vežete različite čvorove

“Kvadratni čvor”, “Spoj klinova”, “Čvor pramenova”, “Osmica”, “Pregib listova”, “Dva poligona”, i druge zanimljive čvorove možete naučiti za par sati. 

6. Naučite da zviždite sa prstima

Ako budete uporni, vaš dečiji san da glasno zviždite sa prstima može da vam se ostvari posle samo par sati vežbanja.

7. Naučite kako da koristite formule u Excelu 

Stvar koja nije laka da se nauči, ali ukoliko se malo potrudite i savladate osnovne formule, finansijski život će vam biti mnogo lakši. 

8. Naučite kako da pišete drugom rukom

Jedna u sto osoba je sposobna da piše i levom i desnom rukom. Nakon nekoliko sati pisanja nedominantnom rukom, upravo vi možete da postanete ta osoba.

9. Naučite Morzeovu azbuku

Iako verujemo da vam Morzeova azbuka nikada neće zatrebati, za nekoliko sati ćete naučiti dovoljno da čak objasnite razlog poziva u pomoć.  

10. Naučite origami

Ne samo da ćete naučiti ovu interesantnu i prelepu veštinu, već ćete novostečeno znanje moći da primenite gotovo na svakom mestu. 

11. Naučite da uradite salto unazad

Ako mislite da nije moguće da naučite ovu tehniku za jedan dan — grešite. Posle par sati treninga i vere u sebe, uspećete da uradite pravi salto unazad.

12. Naučite da pravite životinje od balona

Nakon nekoliko sati vežbanja i desetine probušenih balona, naučićete da pravite svakakve male i velike životinje, i pritom će vas sva deca obožavati. 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR