Glas Javnosti

11-godišnjak iz Britanije ima koeficijent inteligencije veći od Ajnštajna!

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Kevin Sweeney (11) iz grada Lochgelly U Velikoj Britanji ima koeficijent inteligencije veći od dva najpoznatija svetska genija Ajnštajna i Hokinsa.

Njegov koeficijent inteligencije je 162 IQ bodova Kevin Svini, koji boluje od autizma, je pravi mali genije

Kevin je još kao mali poznavao ceo periodni sistem sa šest godina i znao je da čita pre nego što je krenuo u osnovnu školu.

Sa šest je znao periodni sistem nakon otprilike nedelju dana i ljudi bi ga testirali. Pitali bi ga broj i mogao je da im kaže šta je bilo, simbol je bio i šta je element težio.” kazao je njegov tata za newsweek.

Obožava kvizove i igrane emisije, Kevin je polagao IQ test u Kuaker Meeting House-u u Edinburgu i postigao 162 IQ bodova

Čak je i slavni Stephen Havking ima koeficijent inteligencije 160 i, iako Albert Ajnštajn nikada nije zvanično polagao test inteligencije, veruje se da je njegov koeficijent inteligencije isti 160 IQ bodova. Kevin je sada pozvan da se pridruži Mensi – najstarijem svetskom društvu za ocenu inteligencije kod odraslih i dece. 

Ponosni tataEddie Sweeney, (40) i mama Laura, 39 ispričali su je kako je Kevin bio jedino dete koje je tog dana polagalo test.

Edi je rekao: „Mislili smo da bi mogao da bude prezadovoljan sa svim odraslima, ali on je samo ćaskao sa svima govoreći: „Zdravo, ja sam Kevin.’To je neverovatno. Tako smo ponosni i Kevin je prezadovoljan. Kevin je trčao po bašti kada je dobio rezultate.Značilo mu je mnogo više nego što smo zamišljali. Nadamo se da je ovo veliki podsticaj za njega.” piše britanski metro 

Te dodao: “Život ima svoje izazove za Kevina i mi zaista želimo da mu pomognemo da maksimizira njegov potencijal i pružimo mu svaku priliku u životu. “Uvek smo govorili ljudima da je genije, a ja tu reč ne koristim olako.”

- Njegova najveća strast su muzika i pevanje. Kevin je govorio o tome da je doktor ili naučnik, ali mislim da još ne zna tačno”, rekao je na kraju njegov tata Edi prenose zanimljivostidana.com

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR