Glas Javnosti

"Učiteljica Zora" - Generacije subotičkih đaka pokazale ljubav - o svojoj učiteljici snimili film (VIDEO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Po završetku Osnovne škole, uglavnom pamtimo učitelje, učiteljice, nastavnike i nastavnice s kojima smo svakodnevno provodili određene sate i dane. Topla reč, poneka kritika, naučena prva slova ali i mnoštvo toga što po završetku četvrtog razreda ponesemo, jeste i sećanje na učitelje i učiteljice.

Uglavnom svi nosimo lepa iskustva pa ih se često u mislima setimo i "prošetamo" učionicom čija smo vrata odavno zatvorili.

Jenda učiteljica Zora, ostavila je neizbrisiv trag u svojoj generaciji, naime, povodom njenog devedesetog rođendana, bivši učenici (sada već ljudi na mestu) u znak zahvalnosti i ljubavi, svojoj učiteljici poklonili su dokumentarni film pod nazivom "Učiteljica Zora."

"Film "Učiteljica Zora" nastao je iz entuzijazma i ljubavi Zorinih učenika kao dar za učiteljičin 90. rođendan! Učiteljica Zora nije znala pravi povod snimanja intrvjua s njom! Bila je to tajna sve do dana 17. februara kada joj je film prikazan kao rodjendansko iznenadjenje." Navode autori filma. 

Punih 36 godina učiteljica Zora Tomašev, okupljala je i više od 40 mališana u učionicama i prenosila im lekcije iz knjiga, ali i one koje su trebale da ih pripreme za život. Uspomenu na njih, Zora čuva kako na starim fotografijama, tako i u svojim sećanjima koje rado prepričava. 

"Samo ime Zora Tomašev, pokreće to nešto. Topao osmeh koji će karakterisati učiteljicu Zoru, lepa reč, topao razgovor, sve što treba." Samo su neke lepe reči upućene bivšoj učiteljici.

"Jako sam puno radila, ali sam jako i izuzetno volela svoj poziv. Jako, jako. I meni to nije bilo teško. Mislim da svaki čovek treba da odabere poziv koji voli. Nije ništa lako raditi u životu. Svaki poziv je, svaki posao je donekle težak i zahtevan. Ali ako se iz ljubavi radi, onda se to ne oseća. Tako ja nisam osetila, ja sam uživala dok sam radila." Ističe učiteljica Zora.  

Ceo film možete pogledati na YouTub kanalu, pod nazivom "Učiteljica Zora"
SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR