Glas Javnosti

"NIKADA NIŠTA SLIČNO NISAM VIDEO": Ovaj sir je poneo titulu NAJBOLJEG NA SVETU, a nikada nećete pogoditi šta sadrži

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Zavodljiv i neobičan, sir poreklom iz južne Španije poneo je titulu najboljeg na ovogodišnjem takmičenju "Worlds Best Cheeses".

Na istom takmičenju prošle godine, titulu najboljeg sira poneo je "rogue river blue", organski plavi sir iz Oregona, dok se ovaj put zlatnim odličjem okitio meki spanski koziji sir pod nazivom "olavidia".

Jedan od sudija na ovogodišnjem takmičenju za najbolji sir na svetu, Džejson Hajnds objasnio je da ga je sir potpuno očarao i da ništa slično tome nikada ranije nije video. Sir je mastan i zavodljiv, a izgled originalan, objasnio je Hajnds koji je zajedno sa još 249 svojih kolega odlučivao sirevima koji će biti nagrađeni.

Olavidia, pobednički sir, sadrži plemenitu plesan penicillium candidum i ima karakterističan sloj pepela od koštica masline, koji prolazi kroz njegovu sredinu. Ovo je izgleda bila dobitna kombinacija da proizvođači, mala porodična fabrika "Quesos y Besos" ("Sirevi i poljupci") osvoje srca članova žirija i ponesu glavno odličje.

Inače, ova porodična kompanija je počela sa radom pre samo pet godina u južnom delu Španije, a Silvia Pelaes je na ceremoniji dodele nagrada rekla da je sve što se u njihovoj fabrici radi inspirisano ljubavlju.

Na drugom mestu ovogodišnjeg takmičenja je meki sir kuće "Fromagerie Berthaut" iz Francuske, a na trećem mestu je gauda iz Holandije koja je odležala u pećini.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR