Glas Javnosti

BAKOPA puzavica učiniće vas palkon prelepim prostorom za uživanje

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Bakopa je biljka kao stvorena da puže sa balkona i iz visećih saksija.

Bakopa se sadi od aprila do juna, razmnožava se semenom i reznicama. Pri razmnožavanju reznicama grančice dužine 10 cm se potope u rastvor Slavola S i vode u odnosu 50:50, ostave se preko noći i sutradan se sade, a potom preliju preostalim rastvorom - prenosi Agroinfo.rs.


Podseća na zeleni vodopad, može porasti i do 80 cm dužine a cvetovi su joj rozi, beli, žuti i plavi i mogu biti prisutni sve do prvih mrazeva. Bakopa je puzavica, odnosno viseća letnja biljka koja raste do visine od deset centimetara, ali ima mnogobrojne viseće ogranke koji mogu da budu dugački i do metar. To je čini idealnim cvetom za žardinjere i viseće saksije, a njen cvetni slap ukrasiće balkon na očaravajući način.

Biljke držati u polusenci preko leta uz redovno zalivanje. Vodite računa da ne bude na jakom suncu jer neće dovoljno cvetati. Idealan položaj je jugoistok i istok.

Zalivanje treba vršiti redovno, ali oprezno. Kad se gornji sloj biljke zasuši zaliti biljku, a višak vode u podlošku izbaciti da koren ne bi istrulio. U zemljišni supstrat dodajte malo peska, radi bolje drenaže (70:30 u korist zemlje) Redovno prihranjujte Flosalom radi boljeg rasta i razvoja na svakih 10-15 dana.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR