Glas Javnosti

ZA ODMOR, JEDINO BOLJA BARSELONA I BOLJI CIRIH

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Sofija treća po izboru za luksuzni wellness odmor u Evropi.

Sofija je jedna od najmodernijih evropskih destinacija za luksuzne wellness odmore, prema studiji sa šest faktora koju je sprovela mreža OVO.

Studija o najpopularnijim evropskim destinacijama za gradske odmore uzima u obzir broj restorana sa Michelin zvezdicama, luksuznih banja i hotela sa pet zvezdica na milion turista, indeks bezbednosti i trendove pretraživanja luksuza.

Sofija je proglašena za treći najbolji izbor za wellness odmor sa svoje 83 banje sa četiri zvezdice i više, što je jednako 60 luksuznih banja na milion turista, prenosi Mina pozivajući se na BTA.

Prosečan broj banja sa četiri zvezdice i više u gradu u studiji je 129, što je jednako 26 na milion turista.

Jedini gradovi koji su nadmašili Sofiju bili su Barselona, koja ima 87 luksuznih banja na milion turista i Cirih sa nešto manje od 74 na milion turista. Berlin i Pariz su završili na 4. i 5. mestu.

Sofija je takođe jedna od najmodernijih destinacija za luksuzni odmor, s obzirom na to da se nalazi na 10. mestu za Google luksuzne termine za pretragu.

Sofija se može pohvaliti sa 12 hotela sa pet zvezdica, što je 8,7 na milion turista. Švajcarski gradovi Cirih i Ženeva su najbolji evropski gradovi za luksuzne gradske odmore u Evropi, a Madrid je uvršten među prva tri.

Izvor: Biznis.rs

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR