Glas Javnosti

Poznata srpska turistička agencija proglasila BANKROT! Oštećeni pozvani da se jave za naplatu štete

Društvo
Autor: Glas javnosti

Poznata turistička agencija "Barcino tours d.o.o." proglasila je bankrot.

Milenijum osiguranje obavestilo je danas sva oštećena lica da je u skladu sa Dopisom Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije broj 0003199398 od 3. januara 2024. godine proglašena insolventnost turističke agencije "Barcino tours d.o.o.". Agencija je od oktobra 2023. godine bila u blokadi zbog 128.271.387 dinara, odnosno oko 1,09 miliona evra prema informacijama Narodne banke Srbije.


Milenijum osiguranje poziva sva oštećena lica-putnike da prikupe i kompletiraju dokaznu dokumentaciju neophodnu za isplatu naknade iz osiguranja. Spisak dokumentacije koju treba dostaviti uz zahtev na imejl adresu: prijava@milenijum-osiguranje.rs ili putem preporučene pošte na adresu: Bulevar Milutina Milankovića 3b, Novi Beograd: pisani ugovor o turističkom putovanju, opšti uslovi putovanja, program turističkog putovanja, potvrda o garanciji putovanja, dokazi o plaćanju ugovorene cene putovanja u celosti ili delimično (fiskalni računi, avansni računi uz fiskalni račun, izvod iz banke), očitana lična karta, kopija kartice sa tekućim računom oštećenog lica.


Da podsetimo, putnici su prethodnih godina imali probleme sa ovom agencijom. Jedne godine pred Novu godinu su imali neprijatnost kada su leteli za Hurgadu iz Beograda preko ove agencije.


Umesto u hotel koji su uplatili kako su tada rekli putnici, bili su upućeni u drugi. Objašnjenje za to je bilo da se baš u trenutku kada su bili na aerodromu "dogodio požar u njihovom prvobitnom hotelu".

"Pošto Barcino turs nije članica JUTA, ne znam o čemu se tačno radi i koji je razlog ove situacije. Ipak, ukoliko oni nastave da rade regularno, odnosno više ne budu u blokadi, biće u obavezi da plate sve otkazane aranžmane", rekao je direktor "JUTA" Aleksandar Seničić.

Glas javnosti/M01S 

BONUS VIDEO


Da podsetimo, putnici su prethodnih godina imali probleme sa ovom agencijom. Jedne godine pred Novu godinu su imali neprijatnost kada su leteli za Hurgadu iz Beograda preko ove agencije. Umesto u hotel koji su uplatili kako su tada rekli putnici, bili su upućeni u drugi. Objašnjenje za to je bilo da se baš u trenutku kada su bili na aerodromu "dogodio požar u njihovom prvobitnom hotelu". "Po

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR