Glas Javnosti

„ZAŠTO?“: 25 godina od početka NATO agresije na Jugoslaviju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Izložba fotografija "ZAŠTO?", ruske novinske agencije TASS i srpske medijske kuće „NOVOSTI“ otvorena je danas u Ruskom domu u Beogradu.

Izložbu, sačinjenu od arhivske građe iz perioda NATO bombardovanja SR Jugoslavije od strane ruskih i srpskih fotoreportera, otvorio je direktor Ruskog doma Evgenij Baranov, bivši ratni dopisnik, svedok događaja 1999. godine. i pogromi na Kosovu i Metohiji.

Izložba je otvorena neposredno pred početak naučne konferencije „Agresija NATO-a na Jugoslaviju: istorijsko pamćenje i dugoročne posledice” u okviru niza manifestacija koje Ruski dom organizuje ovim povodom.


IZVOR: Ustupljena fotografija / Ruski dom

Generalni direktor TASS Andrej Kondrašov obratio se učesnicima konferencije - ruskim i srpskim zvaničnicima, među kojima su bili i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i šef Rossotrudničestva Jevgenij Primakov, predstavnici naučne zajednice, članovi boračkih i javnih organizacija, mediji. predstavnika.

„Ti događaji su učvrstili vladavinu moćnih u odnosu na međunarodno pravo. Svi ratovi koji su zahvatili Avganistan, Libiju, Irak, koji se nastavljaju u Palestini i, naravno, u Ukrajini, počeli su tačno 24. marta 1999. godine. Moramo to zapamtiti i razgovarati o tome sa svojom decom. Ne treba da napuštamo medijski prostor da naši protivnici svojim iskrivljenim činjenicama popune vakuum“, rekao je Kondrašov.


IZVOR: Ustupljena fotografija / Ruski dom

On je posebno istakao da Moskva nikada nije ostala po strani od onoga što se dešava u Srbiji: Rusi su izašli na masovne proteste ispred ambasade SAD, odmah su usledile izjave rukovodstva Ruske Federacije i političkih partija i konvoji sa humanitarnom pomoći. bili organizovani. Odvojeno, šef TASS-a je istakao čuveni „preokret preko Atlantika“ tadašnjeg premijera Rusije E.M. Primakova.


IZVOR: Ustupljena fotografija / Ruski dom

Izložba fotografija "ZAŠTO?" otvorena je za posetioce do 10. juna.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR