Glas Javnosti

Uplatili su samo apartman, a dobili pun pansion ali i KORONU! Ovo mogu samo Srbi

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Bračni par iz Srbije koji je otišao na letovanje na grčko ostrvo Evija završio je u bolnici u gradu Lamija zbog lečenja kovida 19, a putnici koji su sa njima došli na to ostrvo poslati su u karantin. Bračni par je taksijem prevezen u Lamiju, dok su ostali članovi grupe stavljeni u hotelski karantin.

Ova epizoda bi mogla da se nazove "Nekima je život majka, a nekom maćeha!"

Dok je jedan broj srpskih turista zbog pozitivnog testa na kovid 19 morao da prekine odmor, drugi su dobili više nego što su platili!

Test koji je urađen u autobusu sa srpskim turistima na bugarsko-grčkoj granici Promahonas pokazao je da su dve porodice i dve drugarice na Tasosu - pozitivne! Prvo je usledio šok, a onda i rešenje.

 Lokalne vlasti na Tasosu su donele odluku da svi turisti koji su pozitivni i asiptomatski slučajevi mogu da nastave letovanje u kovid-hotelu. Za pozitivne turiste određen je je hotel "For sizons" koji je 10 kilometara udaljen od grada Limenasa.

Hotel je okružen borovom šumom, sobe imaju pogled na more i stotinak metara je udaljena plaža. Naši turisti su smešteni u apartmanima, pa pored običnih kreveta imaju i male čajne kuhinje. Međutim, to im nije potrebno, jer u hotelu dobijaju pun pansion.

 Ovi turisti su, inače, uplatili apartmanski smeštaj i planirali su sami da spremaju hranu.

Hotel ima svoj bazen koji naši asimptomatski turisti obilato koriste. Pošto nemaju simptome, niti temperaturu, a u blizini je plaža idu da se kupaju i u moru.

U hotelu su smešteni isključivo turisti koji su pozitivni. Nisu popunjeni svi kapaciteti, ali ima i drugih stranih turista pozitivnih na kovid 19.

Naše turiste redovno posećuje vodič i donosi ima šta im je potrebno. Oni će se kroz nekoliko dana vratiti u Srbiju, kako je i planirano.

(Izvor Novosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR