Glas Javnosti

U PROBLEMIMA ZBOG ŠTRAJKA: Finska nacionalna aviokompanija otkazala 100 letova

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Finska nacionalna aviokompanija Finer saopštila je da otkazuje oko 100 letova sa aerodroma u Helsinkiju juče i danas zbog štrajka kabinskog osoblja.

Finski sindikat transportnih radnika AKT najavio je štrajk kabinskog osoblja koji je počeo juče u 15 sati i završava se danas u isto vreme, preneo je finski portal Yle.

Otkazivanje letova i preusmeravanje klijenata počelo je juče, a nastavlja se i danas, navodi se u saopštenju Finera u kome se dodaje da oni čine sve što mogu da klijentima ponude novu rutu do njihovog odredišta.


Putnici mogu da provere status svog leta na veb stranici Finera, saopštila je kompanija.

Mariane Arteva iz finskog udruženja kabinskog osoblja (SLSI) rekla je za portal Yle da nekoliko stotina kabinskog osoblja stupa u štrajk, prenosi portal Ekapija.

Udruženje je saopštilo da je štrajk odgovor na Finerovu kadrovsku politiku, kao što su planovi za prijem osoblja po podugovorima za letove na linijama za Tajland i SAD u nastojanju da se uštede troškovi, što bi moglo dovesti do toga da kompanija otpusti 450 radnika.

- Tužno je što je sindikat umesto pregovora izabrao put nelegalnog štrajka. Tokom jeseni smo sa sindikatima razgovarali o mogućnostima uštede, ali sa kabinskim osobljem, nažalost, nismo uspeli da postignemo rezultat. Nadamo se da ćemo zajedno pronaći rešenja - naveo je u saopštenju Jako Šild, operativni direktor kompanije Fineir.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR