Glas Javnosti

U FEBRUARU ZABELEŽENO ČAK MILION NOĆENJA: Nastavak rasta turističkog prometa u 2023. godini

Putovanja
Autor: Glas javnosti

U Srbiji je u februaru ostvareno ukupno milion noćenja domaćih i stranih turista, što je rast od približno 45% u odnosu na isti mesec prošle godine, saopštila je Vlada Srbije najnovije podatke Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma - eTurista.

Broj noćenja stranih turista u februaru je iznosio 481.000, što je povećanje od čak 80% u poređenju sa istim mesecom prošle godine.
Brzina rasta turističkog prometa stranih gostiju, u odnosu na početak prošle godine, rezultirala je povećanjem udela noćenja stranih gostiju u ukupnim noćenjima, sa 37% na 45%, piše portal Ekapija.

Turističke destinacije u Srbiji sa najvećim brojem noćenja turista u februaru 2023. godine su Beograd, Zlatibor, Kopaonik, Novi Sad i Divčibare.
- Rezultati na početku godine ulivaju nadu da će nastavak rasta turističkog prometa u 2023. godini biti vođen povećanjem broja stranih gostiju, što će doprineti daljem rastu deviznog priliva, budući da je u prošloj godini ostvarena rekordna zarada u turizmu od 2,5 mlrd EUR - navedeno je na sajtu Vlade.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR