Glas Javnosti

ŠVAJCARSKA JE NA PRVOM MESTU: Zemlje u kojima je najbolje provesti penzionerske dane

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Istraživanje sprovedeno među 17.000 ispitanika pokazalo je da Amerikanci smatraju Švajcarsku najboljom zemljom za provođenje zlatnog doba. Takođe, prema rezulatima, radi se o Amerikancima koji se često opredeljuju da starost provedu van granica svoje zemlje iz više razloga među kojima su najvažniji – niži troškovi života, bolja zdravstvena nega, prijatna klima itd.

Švajcarska na prvom mestu

Prema mišljenju najvećeg broja anketiranih za potrebe ovog istraživanja, Švajcarska može najviše da ponudi američkim penzionerima, zahvaljujući tome što ima "prijateljski nastrojen" poreski sistem ali i zato što je pravna država u kojoj građani znaju na šta mogu da računaju. Ona takođe ima visoko razvijen i svima dostupan zdravstveni sistem.

Na drugom mestu nalazi se Portugal u kojem su znatno niži troškovi života nego u SAD i koji ima prijatnu klimu. Sledi ga Australija zbog geografskih atrakcija ali i prijateljski nastrojenog stanovništva, a njoj je za petama Novi Zeland koji se smatra generalno "srećnom i bezbrižnom" zemljom.


Na petom mestu nalazi se Španija sa svojom umerenom klimom, mnoštvom kulturnih sadržaja i programom "zlatne vize" koji omogućava dobrostojećim penzionerima da lakše dobiju papire ukoliko pazare skupocenu nekretninu u toj zemlji.


Glas javnosti/ T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR