Glas Javnosti

Stjuardesa otkrila najbolja sedišta u avionu za decu i zašto roditelji ne bi trebalo da lete noću

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Planiranje odmora sa malom decom može biti veoma izazovno, posebno ako planirate da putujete avionom. Međutim, doba dana i mesta koja rezervišete mogu napraviti veliku razliku.

Stjuardesa Virdžin Atlantika, Rebeka Lav, otkrila je koja mesta treba da rezervišete u avionu ako putujete sa bebama ili decom.

Ona je objasnila da su prostor, pregrada i sedišta u blizini toaleta najbolje opcije za ljude koji putuju sa decom.


„Ako su dovoljno mali, pokušajte da nabavite pregradno sedište i zatražite kolica. To znači da će moći da se kreću ili spavaju mnogo bolje nego da su u normalnom sedištu u avionu“, rekla je ona.

Kod mnogih avio-kompanija, putnici moraju da nazovu unapred i zatraže pregradu.

Ova stjuardesa je objasnila da su sedišta do prozora takođe dobra za odvraćanje dece od spoljašnjeg prostora i da imaju umirujući pogled iz unutrašnjosti kabine.

Ipak, savetuje porodicama sa starijom decom da rezervišu mesto u blizini toaleta. Ističe da je najverovatnije da će im toalet trebati češće, pa će roditelji moći da izbegnu nepotrebno šetanje po kabini.

Preporučuje se porodicama sa bebama da izbegavaju putovanja preko noć.. Ona savetuje dnevni let jer ćete tako izbeći brigu da li će se neko od prisutnih putnika iznervirati jer ne može da spava i da se odmori tokom leta.

Nedavna studija je pokazala da deca najverovatnije imaju napad besa na početku leta, koji traje najmanje 15 minuta. Studiju je sproveo naučnik Tom Kraford sa Oksforda, koji je rekao da ih izazivaju četiri situacije, a to su pospanost, dosada, glad i buka.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR