Glas Javnosti

SRBI NA MORE BEZ NEGATIVNOG PCR TESTA: Turisti iz naše zemlje MORAJU da ispune jedan uslov da bi ušli u EGIPAT!

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Ambasador Egipta u Srbiji najavio je promenu regulative kada je reč o ulasku srpskih državljana u Egipat. Naime, državljani Srbije neće morati da plaćaju PCR test ukoliko imaju potvrdu o vakcinaciji. Odluka da vakcinisani putnici mogu da uđu u Egipat odnosi se na turiste iz zemalja koje u poslednjih 14 dana nisu pogođene mutiranim slojevima korone.

Turisti iz Srbije koji žele da letuju u Egiptu ne moraju da plaćaju PCR test ako su vakcinisani. U zemlju piramida i faraona od sada je moguće ući sa potvrdom o vakcinaciji.

Informaciju da je došlo do promene u regulativi kada je reč o ulasku državljana Srbije u Egipat potvrdio je i ambasador Egipta u Srbiji.

- Došlo je do promene regulative kada je reč o ulasku državljana Srbije u Egipat - kaže egipatski ambasador za Telegraf  i dodaje da će detalji promene regulative biti saopšteni sutra.

Odluku da vakcinisani putnici mogu da uđu u Egipat tamošnje vlasti donose za putnike koji dolaze iz zemalja koje nisu pogođene mutiranim sojevima korone direktno ili indirektno tokom prethodnih 14 dana. U ovom trenutku, zemlje pogođene mutiranim sojevima su Indija, Bangladeš, Velika Britanija, Pakistan, Butan, Mjanmar, Nepal, Šri Lanka, Vijetnam, Brazil i Latinska Amerika.

Potvrda o kompletnoj vakcinaciji (prva i duga doza) izdata od strane državne, medicinske institucije trebalo bi da sadrži QR kod, uz uslov da je prošlo 14 dana od kompletne imunizacije, odnosno primljene obe doze cepiva, pri čemu se priznaju vakcine koje je odobrila Svetska zdravstvena organizacija - Fajzer, AstraZeneka, Moderna, Sinofarm, Sinovak ili Sputnik, ili da je prošlo 14 dana nakon prijema prve doze Johnson & Johnson vakcine.

Egipatske vlasti uvele su 1. septembra prošle godine obavezu za sve turiste da prilože negativan PCR test. Do tada je u zemlju moglo da se uđe bez ikakvih ograničenja.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR