Glas Javnosti

SOLO PUTOVANJE: Vreme je za avanturu!

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Sigurno ste nekad poželeli da pobegnete od svega, da odete sami na putovanje potpuno neplanirano. Moguće je, naravno, ukoliko vas ništa u tome ne sputava. Jedno je sigurno: odlučite li se da sami negde otputujete, čeka vas avantura koju ćete dugo pamtiti. A možda na tom putovanju sretnete svoju srodnu dušu. Vredi pokušati, zar ne?

Ideja da se obiđe svet svakome od nas je bar jednom u životu prošla kroz glavu. Međutim, uvek nas je nešto u tome sprečavalo: posao, obaveze, ispiti, deca, besparica... Ako ste ove godine planirali da negde otputujete, a zbog situacije sa korona virusom nista baš načisto sme li se negde ići ili ne, evo lepe prilike da date sebi oduška i odete negde sami. Ne morate ništa planirati, pokrenite se iz mrtve tačke i započnite avanturu. 

Svima nama je potrebno da makar na kratko budemo sami sa sobom, pa, evo odlične ideje kako da plan sprovedete u delo. Ne morate otići negde u inostranstvo, dovoljno je da izaberete neku planinu ili jezero gde ćete biti opijeni lepotom prirode. Prema Udruženju britanskih turističkih organizacija, solo putovanja su poslednjih godina stekla svetsku popularnost, te im ljudi svakodnevno pribegavaju. Ključna stvar u svemu tome je, naravno, odabrati pravu destinaciju koja bi vama odgovarala. Idealna mesta za ljude koji vole društvo, ljude i upoznavanje novih lica svakako su London, Njujork ili Barselona. Možete da odsednete u nekom od mnogobrojnih hostela. Međutim, ako ste zaljubljenik u prirodu, preporuka za vas bi bila mesta poput Južne Amerike, Indonezije, Novog Zelanda, Tajlanda ili Australije. Skoro svaka od ovih država ima u ponudi ture autobusom. Uz organizovane izlete uvek ćete imati priliku da idete i na kraća putovanja, šetnje ili samostalni obilazak nekih mesta. 

Ako ipak više volite da se izolujete daleko od gradske buke, ali u svojoj zemlji, imate pregršt mesta koja možete da obiđete: Đavolju varoš, Petrovaradin, Sokograd, ili, prosto, nasumični odlazak na kampovanje u nekom selu izgleda primamljivo. Uvek se nađe neka seoska gostiona gde se možete smestiti. Zato, opustite se i krenite u avanturu. Kada napunite baterije, vratićete se svakodnevnom životu, a onda, kada vam opet treba mesto gde ćete biti sami, eto prilike da posetite još neko mesto, grad, državu kao solo putnik.

(Izvor: Travel Facets)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR