Glas Javnosti

SABOTAŽA PARALISALA ŽELEZNIČKI SAOBRAĆAJ U NEMAČKOJ: Vozovi stali na severu zemlje

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Sabotaža kablova za radio vezu izazvala je veliki kvar zbog koga je više sati paralisan železnički saobraćaj na severu Nemačke, saopštila je danas nemčka železnička kompanija Dojče Ban.

Zbog sabotaže kablova na tri sata je jutros prekinuto saobraćanje vozova u celoj severnoj Nemačkoj, rekao je za Frans pres portparol kompanije.

Kvar je izazvan havarijom na radio mreži GSM-R vozova koja služi za komunikaciju sa mašinovodjama ali takodje za širu komunikaciju izmedju vozova i kontrole, naaveo je list Špigel koji je prvi javio da postoje sumnje o sabotaži, pozivajući se na bezbednosne izvore.


Špigel je naveo da je moguće da su glavni kablovi prekinuti na dva mesta. List Bild je napisao da je za to potrebno imati "odredjena saznanaja" o železničkom sistemu.

Prekinute su veze izmedju Berlina i nekih oblasti na zapadu i severu zemlje kao što je Šlezvig Holštajn, gradovi Hamburg i Bren i Donja Saksonija kao i delovi Severne Rajne-Vestfalije. Prekinuta je i veza Berlin-Amsterdam. ; Očekuje se da će se danas poremećaji i kašnjenja nastaviti, iako je saobraćanje vozova ponovo uspostavljeno, saopštio je Dojče Ban.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR