Glas Javnosti

RAFTING ULTRA POPULARAN: Aktivnosti na otvorenom za turiste u Crnoj Gori

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Prema poslednjim podacima koje je prikupio i analizirao rafting kamp Modra rijeka, rafting je na vrhu liste kao najpopularnija aktivnost za turiste u Crnoj Gori, sa prosečnom mesečnom potražnjom na Guglu od 19.500 pretraga.

Kanjon reke Tare, mesto UNESCO-ve svetske baštine i jedne od najdubljih klisura u Evropi, pruža nezaboravno iskustvo raftinga, pa nije čudno otkud tolika popularnost kod turista.
Na drugom mestu po popularnosti je kampovanje u Crnoj Gori, koje turisti pretražuju oko 9.000 puta mesečno, u proseku. Na trećem mestu nalazi se sve popularnija aktivnost za upotpunjavanje aktivnog odmora u Crnoj Gori - hajking, sa oko 7.250 pretraga mesečno.

Da nisu samo planine i šumske staze popularne kad je u pitanju aktivni turizam, pokazuje podatak da se 6.270 puta, od strane turista, pretražuje i ronjenje (diving).
Za turiste koji vole adrenalin, veoma je interesantan Zipline sa 6.170 pretraga, i kanjoning sa 6.000 pretraga. Podsjetićemo da je Zipline najpoznatiji na Đurđevića Tari, a kanjoning u klisuri Komarnice takozvani Nevidio.
Da Crna Gora može da ponudi široku lepezu aktivnosti na otvorenom, pokazuje i podatak za sve veće interesovanje za kajtsurfingom. Čak 2.380 pretraga mesečno se ostvari u potrazi za kajtsurfingom, koji je dominantan na Velikoj plaži u Ulcinju.
Pored ovih izvanrednih aktivnosti, Crna Gora mami turiste raznolikim spektrom aktivnosti za aktivni odmor, uključujući, vožnju kajaka (1.970 pretraga u proseku mesečno), paraglajding (1.960), organizovano jahanje konja u prirodi (1.380), biciklizam (850), penjanje na stene (450), Via Ferrata (450), ribolov (430) i posmatranje ptica (50), zadovoljavajući svaki avanturistički duh.
Crna Gora sa svojim lepotama i prirodom postaje jedna od nezaobilaznih destinacija u Evropi, kada je u pitanju aktivni odmor i turizam.
U svrhe prikupljanja podataka i analize korišćeni su zvanični podaci iz Gugl alata za pretragu ključnih reči. Analizirani su podaci na engleskom, za sve zemlje sveta.


Glas javnosti/ B05S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR