Glas Javnosti

Putovanja za Uskrs i 1. maj skuplja do 20%: Koje destinacije su najtraženije i kolike su cene

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Iako su cene prolećnih turističkih aranžmana porasle od 10 do 20 posto u odnosu na prošlu godinu, mnogo je veća zainteresovanost ljudi da putuju na evropske destinacije i u zemlje u okruženju tokom predstojećih praznika, od 1. do 7. maja, nego što je to bio slučaj 2023.

Mnogi će iskoristiti to što su spojeni praznici, Uskrs i 1. maj, i uzeće šest dana odmora. Najtraženije zemlje su Istanbul, Sofija, Temišvar, Budimpešta, Prag, Beč i severna Italija, ali i države u regionu – Bosna sa Mostarom, Trebinjem, Banja Lukom, Sarajevom, Severna Makedonija, Skoplje, Ohrid, Crna Gora.

Destinacije avionom mnogo skuplje

Takođe postoji veliki izbor avionskih aranžmana u ovo doba godine. Ljudima je zanimljiv Dubai kao destinacija za putovanje, ali i druge toplije destinacije.

,,Kreću nam čarter letovi za Egipat, otvorena je linija sa Tunisom. To su mesta koja su uvek zanimljiva u ovo doba godine, kao i destinacije u Evropi za koje imamo redovne linije iz Beograda, kao što su Lisabon, Valensija, Malaga, Barselona, Bolonja, Rim.

Kada je reč o avionskom prevozu, tu su cene dosta više. Tu nema aranžmana ispod 380 ,390 evra, i to za kraći boravak na nekoj od bližih destinacija. Cene se kreću do 800 evra za nešto dalje destinacije sa pet noćenja ili šest dana.

Prema nekim najavama biće za nijansu veći broj putnika nego što je to bilo prošle godine uprkos infaciji u Evropi i u svetu.

,Autobuski prevoz je skuplji za oko 10 odsto, a avionski za do 20 odsto. Sve zavisi od destinacije do destinacije.


Glas javnosti /B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR