Glas Javnosti

PROGLAŠENA NAJLEPŠA ZEMLJA NA SVETU, MALO JE PREDALEKO: Na listi i neke u našem okruženju…

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Ovo su rezultati ankete u kojoj su učestvovali ljudi iz celog sveta.

Planeta je puna prelepih mesta – ali za koju zemlju može da se kaže da je najlepša na planeti?

Rough Guides, kompanija za planiranje putovanja, zamolila je svoje čitaoce da glasaju koja je prema njihovom mišljenju bila najlepša zemlja na svetu koju su posetili.


Mesto broj jedan zauzeo je Novi Zeland. Ostrvska dražava omiljena je zbog „kontrasta u pejzažu i lepoti koja se može naći kako u ljudima tako i u kulturi“, kažu čtaoci Rough Guide-a.

Zemlja se sastoji od oko 600 ostrva i može da se pohvali veikom raznolikošću kada je u pitanju pejzaž, od prelepih plaža kao što je zaliv Maitai na Severnom ostrvu do veličanstvenih vrhova kao što je planina Taranaki, prenosi Time Out.


Tu je i spisak velikih gradova, kao što su Okland, Velington i Krajstčerč, koji su svi smešteni u prilično veličanstvenom okruženju.

Na drugom je Italija, koja ima sve – od živopisnih planinskih venaca i lepih ostrva do lepih plaža i apsolutno vanvremenskih gradova.


Na trećem mestu je Kanada, a na četvrtom Švajcarska.

U nastavku pogledajte listu 20 najlepših zemalja na svetu, prema Rough Guides-u: Novi Zeland, Italija, Kanada, Švajcarska, Francuska, Velika Britanija, Norveška, Australija, Grčka, Južna Afrika, SAD, Čile, Island, Argentina, Hrvatska, Indija, Indonezija, Portugal, Slovenija, Japan.

Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR