Glas Javnosti

POTPISAN MEMORANDUM O KUPOVINI: Lufthansa na korak od preuzimanja italijanske državne avio-kompanije

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Nemački avio-prevoznik Lufthansa i italijansko Ministarstvo finansija potpisali su memorandum o kupovini manjinskog udela u italijanskom avio-prevozniku ITA Airways, javlja italijanska novinska agencija Ansa.

Izvori na koje se agencija poziva, između ostalog, objasnili su da je krajnji cilj sadašnjih pregovora da se kupoprodajni ugovor potpiše što pre. To je osnova za dobijanje saglasnosti Evropske komisije. Lufthansa bi tako do leta trebalo da uđe u vlasništvo italijanskog prevoznika.

Prema objašnjenjima "Ansinih" izvora, italijanska vlada pod rukovodstvom premijerke Đorđe Meloni želi da "ITA Airways" što pre može uživati u "sinergijskim učincima" koje će donijeti ulazak u Lufthansa grupu, prenosi SEEbiz.


Očekuje se da će Evropska komisija odobriti sticanje manjinskog udela u kompaniji. Drugačiji scenario ne bi bio moguć jer je sama komisija tražila prodaju avio-prevoznika iz Italije, javlja Ansa. Strahovi da će kompanija postati samo baza za pumpanje putnika u Lufthansinog čvorišta u Frankfurtu i Minhenu takođe ne postoje, prema Ansinim izvorima, koji dodaju da će izravni dugolinijski letovi i dalje saobraćati.

Nemački prevoznik, u čijem su sastavu i Swiss, Brussels Airlines i Austrian Airlines, objasnio je sredinom januara da u Rimu želi stvoriti ključno evropsko čvorište te da će za Rim nuditi direktne letove iz SAD-a. Kako su istakli, u početku bi kupili manjinski udeo, a u budućnosti bi imali mogućnost otkupa i preostalih deonica.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR