Glas Javnosti

Ovo je najfotografisanija plaža na svetu

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Društvene mreže pune su fotografija nestvarnih plaža iz celog sveta, a najfotografisanija među njima je Source dArgent na Sejšelima.

Čista i plitka voda, zlatni pesak i impozantne granitne formacije čine ovu plažu nezaobilaznom destinacijom za sve posetioce Sejšela. National Geographic proglasio ju je za najfotografisaniju plažu na svetu, što i ne čudi s obzirom na bajkoviti pejzaž koji je okružuje.
Plaža je zaštićena koralnim grebenom, pa je voda plitka, sa malim talasima i prelepom tirkiznom bojom.

Nalazi se na jugozapadu La Diga, trećeg najnaseljenijeg ostrva Sejšela, gde ljudi voze bicikle, a saobraćaj gotovo da i ne postoji. Biciklizam je glavna atrakcija na ovom ostrvu, a posetioci ga mogu obići za samo pola sata.
Ulaz na plažu košta 10 evra po osobi, a mnogi će se složiti da je poseta ovoj plaži vredna svakog centa.
Put do plaže takođe oduzima dah, jer posetioci moraju da prođu kroz peščanu stazu okruženu netaknutom prirodom. Još jedan zanimljiv detalj je da na plaži nema suncobrana i ležaljki, iako je jedna od najpoznatijih na svetu, pa su prizori bajkoviti.
Zbog plitkog okeana, ova plaža je omiljena porodična destinacija, a zbog obližnjih restorana i voćnjaka, posetioci na njoj mogu da provedu ceo dan. Zanimljivo je da je ova plaža služila kao lokacija za snimanje nekih od najvećih svetskih filmova, poput Cast Away (Izgnanink) sa Tomom Henksom.
Ovo magično mesto je destinacija koja se mora videti za svakoga ko putuje na Sejšele i najveća kraljica društvenih medija. Mnogi ističu da je ovo jedno od onih mesta koje uživo izgleda još lepše nego na fotografijama i da filter zaista nije potreban.


Glas javnosti/ B01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR