Glas Javnosti

OBNAVLJAJU FLOTU: Croatia Airlines potpisala ugovor o kupovini šest aviona Airbus A220

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Croatia Airlines, nacionalni avio-prevoznik Hrvatske, potpisao je ugovor za šest putničkih aviona A220-300. Kroacija erlajns planira da uzme u najam dodatnih devet A220, što bi trebalo da podigne ukupan broj letelica ovog tipa u floti avio-kompanije na 15.

Avioni A220 zameniće letelice prethodne generacije u floti ove avio-kompanije, što će dovesti do snižavanja operativnih troškova kao i povećanog stepena zaštite životne sredine, kao i poboljšanja konkurentnosti, a sve uz obezbeđivanje dodatnog komfora za putnike, dodaje se u saopštenju.
Putnički avion tipa A220 je nastao kao potpuno novi dizajn i jedina letelica namenski projektovana za segment tržišta koji obuhvataju putnički avioni od 100 do 150 sedišta. Ova letelica u sebi obuhvata poslednja dostignuća i standarde kada je reč o aerodinamici, naprednim materijalima i motorima poslednje generacije (takozvani GTF – Geared Turbofan). A220 emituje 50% manje spoljašnje buke, troši do 25% manje goriva i ugljen-dioksida (CO2) mereno po putničkom sedištu u poređenju sa putničkim aviona prethodne generacije. Ovaj avion takođe emituje oko 50% manje azotnih oksida (NOx) nego što zahtevaju standardi industrije, piše portal Ekapija.

Letelica je optimalna za regionalne, ali i za duže destinacije što će omogućiti Kroaciji erlajns dodatni doprinos razvoju turizma u regionu uz fleksibilnost koju će imati u pogledu optimalne brojnosti flote, dodaje se.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR