Glas Javnosti

Novo odlaganje letovanja! Hitana sastanak u JUTI, oprečni utisci srpskih turista (FOTO, VIDEO)

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Prvi čarter letovi sa srpskim turistima za Skjatos, Krf i Antaliju bili su zakazani već od 1. jula, ali svi su sada otkazani!

Zvanično će srpskim turistima biti dozvoljen ulaz u sve EU zemlje od 1. jula. Tako je i prvi srpski čarter za Skijatos bio zakazan za 1. jul ujutru. Onda je stigla šokantna vest: sve se pomera za 15. jul! 

Ne samo što su čarter letovi bili zakazani, nego su i sva mesta u avionu bila prodata! Turisti su besni, jer ponovo, treći put moraju da pomere polazak na letovanje.

Kako se nezvanično saznaje, jedan od razloga je činjenica da se broj zaraženih povećava, pa su na atinskom aerodromu ponovo počeli da testiraju sve koji stignu.

Drugi mogući razlog je mali broj uplata turista koji se plaše da rezervišu letovanje, a onda se dva dana pred put ispostavi da su pozitivni na Kovid 19.

 JUTA je odmah zakazala vanredan sastanak na ovu temu, koji je u toku.

Razlog pomeranja polazaka je jednostavan: moramo prvo mi iz agencija da odemo da vidimo kako izgledaju hoteli na terenu, pa kada se uverimo da je sve u redu mogu da krenu i turisti - kaže Milan Lainović, potpredsednik Upravnog odmora JUTA.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Derek Gatopoulos

Turisti koji u Grčku i Tursku idu kolima ili autobusa normalno će moći da putuju prema planu i njihov odmor se ne pomera posle 15. jula.

JEDNI UŽIVAJU,  DRUGIMA PRESELO

Srpski turisti koji su do sada ušli u Grčku šalju oprečne informacije o tome kako su najpre prošli u putu, a potom kakva ih je atmosfera sačekala u letovalištu koje su platili.

Neki su se požalili da su im na graničnom prelazu Kulata - Promahonas rekli da 24 sata ne smeju da izlaze iz sobe dok ne dobiju rezultate testova na korona virus.

Vladimir Drobnjaković je na Fejsbuku objavio da su svi državljani Srbije testirani prilikom ulaska i da im je granična policija uzela podatke iz pasoša i broj lične karte. Kako kaže, policija pita za mesto gde turisti odsedaju u slučaju da se ispostavi da su zaraženi novim virusom. "Na granici čekali sat vremena. Svim državljani Srbije (bez izuzetka) rađen test, uzeli podatke iz pasoša i broj telefona. Na kraju dobijamo informaciju da narednih 24 sata ne izlazimo iz apartmana, a u roku od 72 sata stižu rezultati i zovu ako je neko, ne daj Bože, pozitivan. Granična policija pita za mesto gde odsedate", napisao je Drobnjaković u grupi Live from Greece.

Dok na fejsbuk grupi Nikana stižu najsvežije informacije o brzom prelasku preko granice, bez zadržvanja zbog testiranja i na kraju uživanja na praznim grčkim plažama.

 

Odličan izveštaj. Pročitajte ? ? "Krenuli iz Kragujevca u 17h, stigli u Pefkohori oko ponoći. Odlican put, uglavnom auto...

Posted by Nikana.gr on Среда, 24. јун 2020.


 

(Izvor Novosti Magazin)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR