Glas Javnosti

NE NASEDAJTE NA LAŽNE OGLASE ZA SMEŠTAJ U GRČKOJ: Planule rezervacije za napuštenu kuću

Putovanja
Autor: Glas javnosti

U jeku ranih rezervacija za more kada se gleda kako proći najpovoljnije, na internetu su se pojavili lažni oglasi koji nude nepostojeći smeštaj u Grčkoj. Upozorenje za srpske turiste je stiglo od stanovnika Halkidikija, a ukazano je i na to da su lažni oglasi postavljeni čak i na jednom od popularnijih sajtova za rezervacije smeštaja – na Bookingu.

Sve ovo navedeno je na Fejsbuku u grupi Grčka info, a ova onlajn prevara, kako pišu, nije prošla neopaženo jer se meštani znaju međusobno i primetili bi da su se pojavili novi smeštaji.

“Upravo smo od strane stanovnika letovališta Dionisios beach (Halkidiki) obavešteni i zamoljeni da vas upozorimo da su na sajtu Booking trenutno u ponudi dva nova smeštaja koja nude nepostojeće apartmane u tom mestu”, tvrde u Fejsbuk grupi “Grčka info”.


U prepisci koju su podelili stoji da na adresama koje su navedene ne postoje apartmani koji se izdaju, na jednoj lokaciji je napuštena prizemna stara kuća, na drugoj živi stariji bračni par, komšije Grci, plus čioda pogrešno prikazuje neku sasvim drugu kuću u kojoj takođe nema apartmana za izdavanje.

“Prijavljeno je Bookingu, čeka se njihova reakcija i nadamo se uklanjanje, ali do tada je važno da se niko ne upeca. Ovo je otkriveno juče i celo seoce se diglo jer nas nije mnogo i svi se znamo i sarađujemo. Sigurno je prevara, uskoro ćemo videti koja je aktivnost koju će preduzeti Booking. Jer su sve fotografije, da se tako izrazim, ukradene od druga dva smeštaja iz Dionisosa koja posluju više od 7 godina sa Booking-om. Suprug mi je Grk i on se setio sinoć da ne bi bilo loše da obavestimo stranice na fb”, navela je meštanka ovog letovališta u svom obraćanju Fejsbuk grupi Grčka info.

Ona je navela da su još u šoku, a naročito zbog komšija čije su fotografije smeštaja ukradene.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR