Glas Javnosti
posta

LETOVI ĆE BITI JEDNOM NEDELJNO: Air Serbia od 9. decembra uspostavlja direktne letove do Kine

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Air Serbia će od 9. decembra uspostaviti direktan avio-saobraćaj između Beograda i Tjenđina, četvrtog najvećeg grada u Narodnoj Republici Kini, saopštila je nacionalna avio-kompanija.

Usled trenutnih COVID-19 ograničenja, letovi između dva grada obavljaće se jednom nedeljno i to od Beograda do Tjenđina petkom, dok će se povratni letovi od najveće luke u severnom delu Kine do srpske prestonice obavljati nedeljom. Na taj način, nacionalna avio-kompanija ponovo uspostavlja direktne letove do NR Kine posle 22 godine, odnosno od oktobra 2000. godine, kada je tadašnji JAT poslednji put leteo za Peking, navodi se u saopštenju.
Dodaje se da će Air Serbia biti jedina evropska avio-kompanija koja leti iz Tjenđina i jedna od samo nekoliko evropskih kompanija koje u ovom trenutku imaju direktne letove do NR Kine, prenosi portal Ekapija.

Letovi između Beograda i Tjenđina obavljaće se avionima erbas A330 iz dugolinijske flote Er Srbije, a prosečno trajanje leta je 10 časova od Beograda do Tjenđina i 12 časova od Tjenđina do Beograda.
Avio-karte za putovanja između Beograda i Tjenđina već su u prodaji i mogu se kupiti po ceni počev od 649 EUR po smeru, odnosno počev od 1086 EUR za povratnu kartu u ekonomskoj klasi, sa uključenim svim pripadajućim taksama.


- Uspostavljanjem direktne linije do Kine, Air Serbia će omogućiti dobre konekcije preko Beograda ka mnogim destinacijama u svojoj mreži, kao što su Amsterdam, Barselona, Oslo, Pariz, Stokholm, Frankfurt, Ljubljana, Valensija, Prag, Venecija, Valensija, Zagreb i druge destinacije širom Evrope i u regionu šireg Balkana - stoji u saopštenju.

Navodi se i da su najtačnije informacije u vezi sa putovanjima do NR Kine i uslovima za ulazak u tu zemlju dostupne su na sajtu ambasade Narodne Republike Kine.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR