Glas Javnosti

Letnja sezona voza Nostalgija na Mokroj Gori

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Jedinstvena železničko-muzejska atrakcija Šarganska osmica spremna je za još jednu letnju sezonu, a Srbijavoz za popularni voz "Nostalgija" uvodi nove polaske. Voz "Nostalgija" će na Šarganskoj osmici od 30. marta sa stanice Mokra Gora ka stanici Šargan Vitasi svakodnevno kretati u 10.30 i 13.30.

Novi polasci, kako su saopštili iz Srbijavoza, uvode se na osnovu pratećenja očekivanog rasta broja turističkih poseta na području Mokre Gore.
- Pored redovnih, shodno interesovanju putnika, moguće je organizovati i dodatne polaske voza. Cena povratne vozne karte na relaciji Mokra Gora – Šargan Vitasi – Mokra Gora je za odrasle 1.200 dinara, a za decu od 6 do 14 godina 600 dinara. Karte za redovne polaske je moguće rezervisati telefonom (+381113602899 i biranjem opcije 4, svakog dana od 9 do 17 časova) ili putem imejl adrese rezervacija.karata@srbijavoz.rs.

Šarganska osmica deo je pruge stare gotovo 100 godina, koja je nekada povezivala Beograd sa Jadranskim morem, ušuškana između bujnih krošnji Mokre Gore. Ovaj muzejski kompleks na otvorenom jedinstven je u Evropi, a autentično rekonstruisani vagoni i železnički objekti privlače pažnju turista iz celog sveta.
- U vremenu brzih vozova koji su postali svakodnevica za naše putnike, Srbijavoz "Nostalgijom" čuva romantični duh železnice, dok putnici odmaraju čula uživajući u laganoj i jedinstvenoj vožnji zelenim padinama Mokre Gore - ističu u Srbijavozu.


Glas javnosti/ M01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR