Glas Javnosti

KOLIKO NAS KOŠTA LETOVANJE U CRNOJ GORI: Evo koliko treba da izdvoji ČETVOROČLANA PORODICA!

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Srbi uveliko razmišljaju o letovanju, a aranžmani za zemlje okruženja već se rasprodaju, a evo koliko bi jednu porodicu s dvoje dece koštalo letovanje u Crnoj Gori ove godine.

Naime, ako se odlučite na sopstveni prevoz i smeštaj u hotelu u najpopularnijim crnogorskim letovalištima, to će vas okvirno izaći u proseku oko 1.000 evra.

Ukoliko biste radije na more u Crnu Goru išli avionom, povratna karta Beograd-Tivat je oko 100 evra po osobi. Dakle, na smeštaj od oko, reicmo,  700 evra treba dodati još 400, što je oko 1.100 evra.

Herceg Novi

Preko agencije Kontiki polupansion u Herceg Novom u hotelu sa četiri zvezdice u junu košta 46 evra po osobi. I prvo i drugo dete do četiri godine mogu da u hotelu borave besplatno, a za dete do 12 godina cena je 23 evra. Dakle, za boravak dvoje roditelja i dvoje dece do 12 godina cena za 10 dana je 920 evra. Na to treba dodati i prevoz od Beograda do Herceg Novog. Ako idete kolima, recimo, preko Bosne, što je i najbrže i najlakše, za to će vam okvirno trebati oko osam i po, devet sati i oko 50-60 evra za gorivo. I onda letovanje u Herceg Novom za četvoročlanu porodicu, bez dodatnih troškova, izađe nešto malo preko 1.000 evra.

Petrovac

Preko agencije Olympic Travel polupansion u hotelu s četiri zvezdice u Petrovcu za odrasle u junu košta 48 evra, dok je smeštaj za decu do 10 godina besplatan. Dakle, cena smeštaja za porodicu s dvoje dece za 10 dana bio bi 960 evra. Ako u Petrovac na moru idete kolima, trebaće vam nešto više od devet sati i benzin će vas koštati u proseku 60 evra. Sveukupno smeštaj i put bi vas koštali oko 1.000 evra.

Budva

Preko agencije Odeon, polupansion u hotelu s tri zvezdice je 42 evra po osobi. Za prvo i drugo dete do 10 godina smeštaj je besplatan, a za prvo i drugo i dete od 10 do 12 godina smeštaj je 21 evro po danu. Stoga, letovanje u Budvi za četvorčlanu porodicu s decom od, recimo, pet i 12 godina staje 1.050 evra. Put do Budve, koji prosečno traje devet i po sati, kolima s benzinskim motorom koštaće vas oko 60 evra. Sveukupno smeštaj i put biće do 1.200 evra.

Foto: Youtube

Čanj

Preko agencije Maestro travel, polupansion u junu u Čanju u hotelu s tri zvezdice po osobi košta oko 3.000 dinara. Deca do četiri godine borave besplatno, dok je smeštaj za dvoje dece koja imaju od četiri do devet godina za jedno besplatan, a drugo plaća 50 odsto pune cene.

Deca od četiri do 12 godina na posebnom ležaju plaćaju 70 odsto cene.

Dakle, ako dvoje roditelja idu sa jednim detetom do četiri i drugim od 15 godina, cena smeštaja će biti do 700 evra.

Put kolima od Beograda do Čanja koštaće do 70 evra, pa sveukupno letovanje staje oko 800 evra.

Podsetimo, državljani Srbije, kao i stranci koji imaju stalni ili privremeni boravak u Srbiji ili su u periodu od najmanje 15 dana pre ulaska u Crnu Goru neprekidno boravili, mogu da ulaze u Crnu Goru bez posedovanja testa na koronavirus i bez dokaza o vakcinaciji.

(Glas javnosti/Nova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR