Glas Javnosti

Jednodnevni izleti u Srbiji: Put dolinom Resave

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Ako ste otkazali svoje rezervacije za putovanje i odustali od godišnjeg odmora ove godine, možete upoznati lepote i znamenitosti koje imamo nadohvat ruke, tu u Srbiji. Dolina Resave je idealna prilika za to.

Jednodnevni izlet je idealan način da se malo podsetite istorije i lepote resavskog kraja, pa ga možete obići za jedan dan. Uz društvo je sve zabavnije, a prirodne lepote, znamenitosti, ambijent i prijatno okruženje ostaviće vas bez daha.

Osetićete gotovo svetački mir pred zidinama Ravanice, zadužbine kneza Lazara u kojoj počivaju njegove mošti. Videćete nesvakidašnji muzej "Park maketa" koji predstavlja postavku srednjovekovnih manastira na otvorenom. Na 20 km od Despotovca nalazi se Resavska pećina, prva uređena pećina u Srbiji sa konstantnom temperaturom od 7°C. Zatim, tu je i vodopad "Veliki Buk", prirodno dobro nacionalnog ranga koji se nalazi u podnožju planine Beljanice. I na kraju, manastir Manasija, zadužbina despota Stefana Lazarevića, najznačajniji spomenik srpske srednjovekovne kulture. 

Kako izgleda jedan ovakav jednodnevni izlet, pogledajte ovde:

(Izvor: Victor Tours)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR