Glas Javnosti

IZLETIŠTA PAMET DA TI STANE! Najatraktivniji bazeni na oko sat vremena vožnje od Beograda (FOTO)

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Srbija nudi obilje prirodnih lepota, a vreli dani koji su pred nama mogu da budu mnogo lakši i lepši na nekom bazenu daleko od gradskog asfalta.

Ovo je spisak najboljih bazena u prirodi, koji nisu predaleko od civilizacije, pa da do njih možete relativno brzo kolima iz Beograda.

Lepenica

Na oko 90 km od Beograda, što je nešto više od sat vremena vožnje, nadomak sela Mionica, nalazi se izvorište hipotermalne vode sa bazenskim kompleksom i ujedno omiljeno mesto leti svih iz okoline. Banja Lepenica, kako je meštani zovu, smeštena je u selu Sanković, u dolini reke Lepenice.

Lepenica raspolaže sa dva otvorena bazena i jednim manjim dečijim bazenom koji se pune lekovitom termomineralnom vodom čija je temperatura 28 °C. Pored bazena, kompleks takođe sadrži restoran i kafe-bar, gde možete i da klopate i da uživate u kafi i piću. I sve to okruženi zelenilom, drvećem i brdima, daleko od saobraćaja i betona.

Sezona u Lepenici je počela 28 maja, a cena dnevne karte je 200 dinara za odrasle, za decu 100 dinara, dok su popodnevne karte 100 dinara za odrasle i 50 dinara za decu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by TuristickaOrganizacijaMionica (@mionica_banjavrujci)

Petnica

Na oko 100 km od Beograda, odnosno na oko sat i 20 minuta vožnje od prestonice, u netaknutoj prirodi nalaze se otvoreni bazeni Petnica, koji ove godine rade od 28. maja.

Ovaj veliki kompleks raspolaže sa četiri bazena, tribinama, svlačionicama za plivački i vaterpolo klub, kao i sa četiri sobe sa po šest kreveta za smeštaj sportista i gostiju. U okviru centra rade i dva ugostiteljska objekta. Tu su i sportski tereni za odbojku na pesku, mali fudbal, košarku, mini-golf, stoni tenis.

Cena ulaznice za odrasle je 250 dinara, dok osnovci, srednjoškolci i studenti radnim danima kartu plaćaju 100 dinara. Za penzionere karta je 150 dinara, dok je ulaz za decu do sedam godina besplatan. Vikendom su ulaznice 250 dinara i za odrasle i za đake i studente, a deca do sedam godina mogu i vikendom da ulaze besplatno, a penzioneri po ceni od 150 dinara.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Grad Valjevo (@gradvaljevo)

Etno-selo Trbović

Na oko 110 km od Beograda, i oko sat i po vožnje, nalazi se etno-selo Trbović.

Ušuškano u selu Ozrem, na međi planina Suvobor i Rudnik, selo je izdvojeno od gradske vreve i idealno za odmor. Kompleks nudi bazen sa ležaljkama (pozovite unapred i najavite svoj dolazak), kao i veliki restoran, letnjikovci i dosta prostora za šetnju, odmaranje i uživanje. U ovom ambijentu šuma, livada i voćnjaka, s potocima i izvorima pitke vode, za ljubitelje sporta i rekreacije na raspolaganju je i čamac za vožnju ribnjakom, ali i pecanje. Tu možete i da iznajmite bicikl ili kvad. Ako vam se baš svidi, možete i da prespavate u jednom od nekoliko apartmana.

Bazeni Horizont, Surduk
Na pet otvorenih bazena u Surduku na Dunavu pored Slankamena, osim kupanja i sunčanja, na raspolaganju su wellnes, joga, noćno kupanje.

Na samo 40 minuta vožnje od Beograda ogroman komples u prirodi, specifične arhitekture, Horizont podseća na egozitčna kupališta i vodopade. U velikom bazenu postoji i bar, kao i đakuzi zona sa vodopadima. Tu je i bazen za opuštanje, kao jedan dečiji i dva za sportske igre.
Bazeni Horizont rade svim danima od 10 do 20 časova.

Celodnevna karta na bazenima Horizont je 600 dinara, vikendom 800, poludnevna 350, vikendom 400. Za decu od dve do 10 godina karta je 300 dinara, vikendom 400. Noćno kupanje (od 21h do ponoći) takođe je 300 dinara.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by etnokuce.com (@etnokuce)

Adica
Na oko 150 km, odnosno dva sata vožnje od Beograda u opštini Ada nalazi kompleks bazena u prirodi.

Adica ima tri bazena, jedan olimpijski, jedan za nepilivače i dečji bazen s prirodnom hladovinom pored, što je plus za decu.
Kompleks se prostire na četiri hektara i smešten je odmah pored reke Tise. Okružen je šumarkom, gde je istovremeno i parking, pa će vaš auto biti lepo rashlađen sve vreme dok se vi brčkate.

Videćete da put vredi jer u okolini ima i nekoliko salaša, vetrenjača i kamp. Uživaćete i u cvetnim baštama, terenu za odbojku na pesku, a moći ćete da igrate i stoni tenis, fudbal na plaži, šah. Posetioci mogu posetiti kafiće i restorane koji se nalaze u sklopu kompleksa bazena.

Dnevna karta za odrasle je 360 dinara, a za penzionere i decu 270.

(Glas javnosti)


 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR