Glas Javnosti

GRČKO OSTRVO LJUBAVI: Ovde možete da URADITE SAMO JEDNU STVAR (FOTO+VIDEO)

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Šta može biti romantičnije od pronalaženja puste plaže na ostrvu za uživanje u suncu, moru, tišini ili - venčanju?

Malo je i na njemu niko ne živi, ali je steklo svetsku slavu. Tako što je postalo odredište za one koji sanjaju da se venčaju na idiličnoj lokaciji pored tirkiznog mora.


Malo ostrvo, prikladno nazvano Eros, iz vazduha čini srce, i u skladu sa tim, jedini događajii koji se na njemu održavaju su venčanja. Parovi iz Grčke i celog sveta posećuju ostrvo, koje se nalazi u Saronskom zalivu u blizini ostrva Poros, da bi se venčali u raju.


Ostrvo se nekada zvalo "Daskalio", lokalna legenda kaže da je na njemu postojala tajna podzemna grčka škola tokom otomanske okupacije zemlje. Nastavu su izvodili sveštenici. Knjige himni bile su udžbenik za prvi razred, a jevanđelja udžbenici za starije učenike.

Ostrvo ima peščane plaže i borove šume, kao i malu kapelu za venčanja. Do njega se može doći samo brodom, a oni koji žele da posete "ostrvo ljubavi" mogu da organizuju izlet u luku Poros.


Mirno ostrvo Poros idealno je za porodični odmor i omiljeno je odredište za vikend među Atinjanima. Kombinovanje boravka na Porosu sa posetom Erosu je odličan izbor za bilo koji odmor ili događaj, piše Stilkurir.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR