Glas Javnosti

GRČKA LETOVALIŠTA UVODE KAZNE: Nema ostavljanja ličnih stvari radi rezervacije ležaljki

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Na Pefkhoriju u Grčkoj istakli obaveštenje da je zabranjeno ostavljanje ličnih stvari na plaži radi rezervacije.

U jeku sezone na plažama od ranog jutra kreće prava bitka za ležaljke, pa tako turisti porane da "zauzmu" mesto, ostavljajući peškire i druge rekvizite, što je postalo neprijatan trend prisutan na Jadranu, ali i u Grčkoj. Ovaj put, mesna zajednica letovališta omiljenog kod Srba, rešila je da stane na put ovakvom bahatom ponašanju.

Na Fejsbuk stranici gradića Pefkohori, jednog on najpopularnijih letovališta na Halkidikiju, juče je objavljeno obaveštenje u kojem se navodi da je zabranjeno ostavljanje ličnih stvari na plaži radi rezervacije.
Obaveštenje je napisano i na srpskom jeziku, pored grčkog, ruskog, engleskog.

"Zabranjeno je ostavljanje ličnih stvari na plaži preko noći, rano ujutru u svrhu rezervacije sunčalisnih mesta. U suprotnom će biti oduzeto od strane komunalnih redara i budu vraćene samo nakon naplaćivanja kazne ", stajalo je u saopštenju.

Unutar objave, na čiju autentičnost se poziva i grčki portal "Voria", nije navedeno kolika je kazna propisana za pabirčenje plaćnih rekvizita radi uživanja, piše portal Mondo.

Turistički radnici iz Pefkohorija,za Blic su rekli da se ovo odnosi uglavnom na ljude koji žive u ovom mestu, a koji na ovaj način obezbeđuju mesto na plaži za sebe ili svoje prijatelje.
"Dešava se da neko postavi svoj suncobran, bilo je čak i šatora ranije, pa da tu sve skladišti, dođe i okupa se par sati i tako stoji ceo dan, ne može niko drugi da dođe. Dakle, ne obični turisti, već oni koji ovde imaju stanove, neki ponekad ustupe prijateljima i gostima, ali u principu, rade istu stvar, ne ostavljaju mogućnost drugima da dođu na to mesto. Srećom, plaže u delu gde se to mahom dešava su veće. ali opet, takvo ponašanje nije na mestu", kaže izvor Blica.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP