Glas Javnosti

Cene u Crnoj Gori tokom sezone: Flaša vode košta 4,5 evra, spremite se za visoke troškove na letovanju

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Prema poslednjim podacima Nacionalne turističke organizacije u Crnoj Gori trenutno boravi 60.784 turista

Letnja sezona na Crnogorskom primorju već je počela, a visoke temperature i prijatna voda već su u susednu zemlju privukli veliki broj gostiju, pre svega iz regiona. Da su Srbi jedni od najčešćih gostiju na ovom delu Jadranskog mora pokazuje i to da su gužve na graničnim prelazima već počele.

Porodica Stojanović iz Čačka odlučila se za letovanje u Čanju i za sada, kako kažu, nisu se pokajali. 

"Uvek biramo drugu polovinu juna za odmor, tada je voda najčistija i nema velikih gužvi. Apartman smo u Čanju pronašli za 50 evra po danu. Par ležaljki je u zavisnosti od plaže oko 10 evra, kafa ili pivo na plaži uobičajenih dva, tri evra. Deluje mi da se cene, bar ovde gde smo mi, nisu menjale u odnosu na prošlu godinu", kaže za RINU Milan Stojanović.


Ukoliko krenete malo dalje ka Petrovcu, Budvi i Boki Kotorskoj cene na Crnogorskom primorju rastu. Apartman po danu je nemoguće pronaći ispod 70 evra, a par ležaljki ćete platiti oko 20 evra. Nešto "jače" cene očekuju vas i u kafićima.

"Dva kapućina u plažnom baru u Perastu platili smo osam eura, dok ono što  nas je negativno iznenadilo jeste flaša od 0,75 ml negazirane vode, koju smo platili 4,50 evra. Da smo znali, kupili bismo vodu u prodavnici", kaže turistkinja iz Beograda koja svoj odmor provodi u Boki Kotoroskoj.

Prema poslednjim podacima Nacionalne turističke organizacije u Crnoj Gori trenutno boravi 60.784 turista, što je 6,65 odsto više u odnosu na uporedni period  prethodne godine  i nešto više u odnosu na 2019. godinu. Najveći rast broja gostiju beleži se u opštinama Budva i Herceg Novi.

Turistički radnici zadovoljni su početkom ove letnje sezone. Kako navode, očekivanja za dalji period su takođe jako optimistična.

Glas javnost/B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR