Glas Javnosti

Cene apartmana i hotelskih soba u Grčkoj skočile do 30 odsto

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Vlasnici apartmana u Grčkoj podigli su cene u proseku za bar 30 odsto u odnosu na prošlu godinu. Tako ćete najam po osobi za 10 dana na Tasosu platiti čak 549 evra u jeku sezone - od sredine jula do kraja avgusta.

Ni Halkidiki nije mnogo povoljniji, pa tako za aranžman na Sartiju koji se nalazi na Sitoniji, za deset noćenja u studiju koji je od plaže udaljen 200 metara biće potrebno da izdvojite 550 evra, ukoliko na letovanje dođete autobusom. Ako se pak odlučite do na more doputujete sopstvenom prevozom aranžman će vas koštati 30 evra manje. Takođe, reč je o ceni po osobi.
Cena apartmana dostigla cenu hotelskog smeštaja

Sudeći po dostupnim cenovnicima agencija, trenutna situacija pokazuje da je letovanje u apartmanima gotovo dostiglo cenu hotelskog smeštaja u Grčkoj, ali i ostalim letnjim destinacijama kao što su Egipat ili Crna Gora.

Kako su nam kazali u jednoj poznatoj turističkoj agenciji, cene jesu nešto više u odnosu na prošlu godinu, a kako navode, to je i bilo očekivano. Ipak uprkos i poskupljenju, interesovanje je veliko.
- Telefoni nam neprestano zvone. Najviše se za letovanje interesuju porodice sa malom decom, koje bi na more povele i baku ili deku. Zanima ih plaćanje na rate i ostale pogodnosti. Cene jesu nešto jače, ali mesta je ostalo još malo i to za maj i jun. Za taj period su cene nešto niže, jer se to računa kao predsezona - kazali su nam u ovoj beogradskoj agenciji.


I cene namirnica skočile

Oni koji se opredele da letuju u nekom od apartmana ili studija u omiljenoj destinaciji Srba, Grčkoj, pored smeštaja koji je znatno poskupeo, moraju sa sobom poneti i dobar džeparac jer su i cene namirnica već sada nešto skuplje u odnosu na prošlu godinu.

Kako za Informer navodi Milan Lainović iz nacionalnih asocijacija turističkih agencija Srbije (JUTA), cene u Grčkoj su očekivane. Prema njegovim rečima, one se formiraju isključivo na osnovu kategorizacije smeštaja.

- Cene zavise od toga gde se nalazi apartman, kao i njegovog stanja. Svakako, cene svega su poskupele usled aktuelne situacije koja je prisutna svuda u svetu. Ako uzmemo u obzir da je cena prosečnog smeštaja po osobi 40 evra, dodajte na to i 100 evra za povratnu autobusku kartu, dolazite do jasne računice, u zavisnosti od broja noćenja - kazao je Lainović.Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR